Når de Nordiske Mesterskaber for U13 hold afvikles i Farum, handler det især om udvikling, holdånd og indhøstning af erfaring

Farum Tennis Klub er vært, når de Nordiske Mesterskaber for U13 hold afvikles tirsdag-torsdag, 30. juli – 1. august, og klubben har under detaljerne til Begivenheden “Nordiske Mesterskaber 2019” på Facebook disse bemærkninger om stævnet:’

Farum Tennisklub er stolte af at skulle huse de Nordiske Mesterskaber for U13 hold 2019. Mesterskaberne arrangeres af Dansk Tennis Forbund og afholdes fra 29. juli til 1. august.

Her vil fire drenge- og fire pigehold fra Danmark, Norge, Sverige og Findland kæmpe om titlen som nordisk mester U13 2019. Tidligere har supertalenter som Clara Tauson og Holger Rune fået nogle af deres første landsholdserfaringer ved de Nordiske Mesterskaber.

Det bliver nogle spændende dage med masser af god tennis og andre sjove aktiviteter for hele familien. Så sæt kryds i kalenderen og slå vejen forbi Farum Tennisklub med familie og venner, og vær med til at heppe på de unge spillere og få måske det første glimt af morgendagens stjerner.

Vi glæder os til at se jer til nogle sjove dage!

Den skarpe iagttager har formentlig bemærket uoverensstemmelse med den anførte startdato, hvilket kan skyldes, at spillerne mødes i Farum mandag den 29. juli, men selve stævnet afvikles tirsdag-torsdag.

Dansk Tennis Forbund (DTF) har ligeledes informeret om stævnet, der har deltagere fra Danmark, Sverige, Norge og Finland.

DTFs Sportschef, Jens Anker Buus Andersen påpeger, at stævnet først og fremmest er en mulighed for spillerne til at blive bedre, hvilket muligheden for at have en coach med inde på banen kan bidrage til.

Sportschefen tilføjer disse betragtninger:
Vi har meget fokus på gode vaner for spillerne. Det drejer sig om opvarmning, indslåning og nedvarmning. Men det handler i lige så høj grad om spise- og sovetider. Alle de ting er vigtige, hvis spillerne skal tage det næste skridt i deres udvikling

Sportschefen opfordrer til at dukke op under mesterskaberne, så andre spillere og klubtrænere kan få nye input med hjem til det videre arbejde, og han påpeger de sociale muligheder ved stævnet:
Til de nordiske mesterskaber dyrker vi holdånden og vægter det sociale. Derfor bor spillerne også sammen, selvom vi er på hjemmebane i Danmark.

Desuden fremhæves muligheden for ideudveksling og styrkelse af samarbejdet blandt trænerne fra de nordiske lande.

Hver nation stiller med en trup på 5 piger og 5 drenge.
Danmark har udtaget følgende spillere:

Piger
Cecilie Fridthjof, B93 (billedet øverst)
Frederikke Pape, HIK
Mille Mørk, HRT
Laura Brunkel, Holte
Felicia Damm Nielsen, Kolding

Drenge
Lucas Christmas-Møller, KB
Rasmus Hembo, Esbjerg (billedet fra DTF)
Christoffer Thielsen, KB
Alexander Nordal Clausen, Lyngby
Tristan Thomas Engelschmidt, Lyngby

Coaches
Jens Anker Andersen
Marc Møller
Mikkel Schultz
Ulrich Secher

Cecilie repræsenterede også Danmark i sidste uge, da hun sammen med Carla Valentin Jensen og Lucca Ingildsen deltog ved U12 Nations Cup i Haren i Holland, hvor Danmark torsdag blev besejret 3-0 af Holland og med samme cifre næste dag mod Belgien.
I den sidste kamp i pulje A vandt Danmark 2-1 over Luxembourg, hvorefter Østrig i den afsluttende playoff kamp vandt 3-0 over Danmark.
Marc Møller var coach for pigerne.

Nations Cup 2019
Foto: Privat – Carla Valentin Jensen, Cecilie Agerbek Fridthjof, Lucca Ingildsen, Marc Møller

Lucas, Christoffer og Rasmus har ligeledes repræsenteret Danmark ved Nations Cup for U12 hold i Dijon i Frankrig, hvor Ondrej Kralik var coach.
Efter 0-3 mod både Bulgarien, Storbrittanien og Frankrig sluttede Danmark med at vinde 3-0 over Luxembourg.
Ondrej betegner det vigtigt for selvtilliden at slutte med en sejr efter en turnering, hvor de danske deltagere har fightet, slidt, grint og haft det fedt samt lært meget ved at måle sig mod spillere fra de bedste europæiske lande.

Nations Cup 2019
Foto: Privat

Danmark indleder NM mod Norge tirsdag, onsdag mod Finland, og torsdag mod Sverige.
Kampstart er klokken 10, dog allerede klokken 9 torsdag.
Der spilles 4 singler og 2 doubler i hver holdkamp, og alle spiller mindst 1 single.

Senest Danmark var vært ved NM var i 2015, hvor Tennisavisen havde nedenstående omtale af stævnet, som blev afviklet i HIK for aldersgruppen U14, bl.a. med deltagelse af U12-spillerne Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller samt 12-årige Clara Tauson.
Desuden deltog Hannah Viller Møller, Camilla Flintholm Jensen og Martha-Elisa Stemann hos pigerne, og de øvrige deltagere hos drengene var Niels Heise Korsgaard og Emil Okkels Jensen samt Sebastian Grundtvig, der var dengang var helt suveræn i alle sine kampe.

Det var dog Sverige, der med nød og næppe sikrede titlen for næsen af Danmark.
To af danskerne (Clara og Holger) har som bekendt siden da vundet både EM og Grand Slam titler.

NM for Hold U14: Sverige nappede titlen for næsen af Danmark

 

Forrige artikelKampe uge 31: Torpegaard i ATP 500 Washington. Løchte double i Kitzbuhel
Næste artikelTE Waiblingen: Julius Kostopoulos gør rent bord i både U16 double og single
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.