KBs ukrainer Eric Vanshelboim vinder for 2. uge i træk en Category 3 titel, og han vil dermed være sikker på en top 10 placering hos Tennis Europe efter Nytår

Tennisavisen fortalte forleden, at KBs 15-årige ukrainer Eric Vanshelboim for at få mere kamptræning valgte at deltage i en U16 Category 3 turnering under Tennis Europe (TE), hvilket førte til en titel i Haifa.

TE U16 Haifa: Eric Vanshelboim vinder titel i Israel

KB-træner Rune Thomsen anførte desuden, at Eric med titlen avancerede på TE-ranglisten, så han ville nærme sig top 10 i U16, når årgangene skifter til Nytår, hvor Eric fortsat vil være U16-spiller.

Dette mål blev nået i den forløbne uge, hvor Eric igen deltog i en Category 3 U16 turnering, Marsa Tennis Europe U/16 på Malta, idet Eric endnu en gang gik hele vejen og vandt turneringen med en sejr over 1. seedede Sergios Kyzas (CYP) 6-2, 6-4.
Sejren er ekstra imponerende, da Eric var en smule hæmmet af sygdom.

Eric var seedet 2 og var derfor oversidder i 1. runde (R64), og det var han næsten også i 2. runde, hvor han vandt en nem sejr 6-0, 6-0 over Leonardo Cassago (ITA), hvilket han næppe var ked af, da han på grund af regnvejr spillede 2 kampe om onsdagen.
I 1/8-finalen mod Dimitrios Choumis (GRE) var der lidt mere kamp om sejren på 6-3, 6-4 til Eric.

I1/4-finalen vandt Eric efter en hård kamp 6-2, 6-3 over 9. seedede Bernardo Serra Vieira (POR), som er en af Portugals bedste i årgang 2001.

I semifinalen vandt Eric 6-3, 6-3 over 10. seedede Tomas Vanko (SVK), der brugte alle tricks i forsøget på at knække KB’eren, hvilket var tæt på at lykkes i 2. sæt ved 1-3, men Eric er stærk og fik vendt kampen til egen fordel.
I den anden semifinale vandt Sergios Kyzas 6-1, 6-0 over Mario Organista (ITA), der havde været gennem kvalifikation.

Gustav Theilgaard bomber sig videre til semifinalen i KB. Foto: G. Theilgaard.
Gustav Theilgaard bomber sig videre til semifinalen i KB. Foto: G. Theilgaard.

Eric var af sted sammen med Hillerøds Gustav Theilgaard og dennes familie, og Rune sender en stor tak til Janne og udtrykker tilfredshed med, at klubberne kan hjælpe hinanden på kryds og tværs.

Gustav fik en enkelt kamp i single, da han tabte 3-6, 3-6 til Aristotelis Thanos (GRE), men i doublen sammen med Eric gik det væsentligt bedre, idet de var med fremme i semifinalen, hvor de tabte knebent efter match-tiebreak til det 1. seedede polske par Gabriel Bilinski/Tomasz Frankowski 4-6, 6-1, [6-10].

Forinden havde de i 1/8-finalen vundet over Mihaly Dell/Marcell Pall (HUN) 6-4, 6-1.
I kvartfinalen blev det 6-2, 3-6, 10-6 over Dimitrios Choumis/Aristotelis Thanos (GRE), inden de som nævnt tabte i semifinalen til Christos Avraam/Sergios Kyzas (CYP), der derefter vandt finalen over 1. seedede Gabriel Bilinski/Tomasz Frankowski (POL) 6-1, 7-6(4)

Oscar Toft Bjelsdorf til hovedturnering i næste uge på Malta

Der var også dansk deltagelse i kvalifikationen til samme turnering, hvor Oscar Toft Bjelsdorf fik en enkelt kamp mod Thibaut Gadilhe (FRA), der vandt 6-1, 6-2.
Oscar er årgang 2001 og har ikke tidligere været omtalt i Tennisavisen. Han har i efteråret 2016 spillet kvalifikation i et par TE turneringer i Spanien uden at slippe videre til en hovedturnering.

Oscar har dog netop kvalificeret sig til hovedturneringen i den kommende uges VLTC Nexia BT European Tournament U16 i Paola på Malta, hvor Eric også deltager.
Oscar var oversidder i 1. runde af kvalifikationen, hvorefter han i kvalfinalen vandt 6-1, 6-0 over Sasha Mamo (Malta).

Forhåbentlig kan Tennisavisen fortælle lidt mere om Oscar – og måske endda fremskaffe et billede – når der næste gang rapporteres fra Malta, hvor Eric ifølge Acceptance listen igen bliver seedet 2, mens Demetris Liveras (CYP) er seedet 1.