Som juniorspiller har jeg godt nok mange gange hørt, at der ikke var noget at være nervøs for, at jeg bare skulle gå ud og spille frit – det er jo bare et spil.

Samtidig må jeg indrømme, at jeg også selv tidligere har sagt det som tennistræner til spillere jeg har trænet, hvilket jeg i dag ikke er særlig stolt af, for jeg tror ikke det har gjort det lettere for nogle af de spillere jeg har arbejdet med at håndtere de tanker og følelser, der er en uundgåelig del af konkurrencesport.

Forrige artikelWTA – årets top 30 – del 1
Næste artikelTE U16 Malta: Vanshelboim sikrer top 10 med ny titel
Avatar
Adam Blicher er en international prisvindende Tennistræner. I løbet af de sidste 5 år har han rejst til 20 + lande til tennisturneringer fra Tennis Europe & ITF-turneringer til Nordisk & Europæiske individuelle & hold mesterskaber. I 2013 blev han tildelt ”Årets Træner - Junior spillere” af Dansk Tennis Forbund & fik ydermere tildelt Paul Arber Young Coaches Award - Special Recipient 2015 af iTPA. Han er vært for det højest rangerede Tennistræner Podcast på iTunes, hvor det er hans formål at forstå hvordan præstation på højeste niveau i tennis bliver skabt ved at tale med trænere, spillere og forældre, der alle har formået at skabe præstationer på højeste internationale niveau. Sidst har han været taler på det Nationale Tennis Seminar samt den Nordiske- & Europæiske Tenniskonference. Civilt har Adam en bachelor i Idræt & Sundhed og en Kandidatgrad i Sportspsykologi fra Syddansk Universitet og har over de sidste 3 år haft mere end 400 konsultationstimer med unge håbefulde tennisspillere fra såvel ind- som udland med henblik på at assistere dem i at udvikle deres mentale færdigheder på og udenfor banen.