Jack Pinningham Jones havde fundet nøglen til at besejre boldsikre Elmer Møller ved at søge til nettet så ofte som muligt

13-årige Elmer Møller fortalte i et interview inden torsdagens sejr over Leo Borg, at han troede på muligheden for at vinde den traditionsrige Category 1 turnering Kungens Kanna & Drottningens Pris i Stockholm, men han anerkendte samtidig, at der blandt konkurrenterne var andre “great players”, som kunne gøre det svært at vinde turneringen, hvor Elmer sidste år nåede 2. runde.

En af disse “great players” er 7. seedede no. 23 Jack Pinnington Jones (GBR), som Elmer mødte i semifinalen fredag formiddag på Court 1, hvor den kunne følges live via dette link – http://sportway.se/event/kungens-kanna-drottningens-pris-2017/224, hvor der senere også bliver mulighed for at gense kampen.

Helt fra starten af kampen var det tydeligt, at britten havde fået at vide – eller selv fundet ud af – at han skulle sørge for at komme frem til nettet, så snart den mindste chance bød sig, hvilket viste sig at være en ganske fornuftig taktik mod den boldsikre dansker.

Selvom Elmer ofte gav britten svære bolde at arbejde med, når han søgte til nettet, havde han så meget kvalitet i sit flugtspil, at Elmer havde meget svært ved at passere ham eller fremtvinge fejl.
Desuden viste britten også selv stor boldsikkerhed, og ofte fik han med dybe returneringer vendt initiativet i de dueller, hvor Elmer ellers havde overtaget og sendte modstanderen rundt i begge hjørner.

Ofte var britten i stand til at sætte boldene dybt nede i Elmers forhånds-hjørne, hvor han var presset til en fejl eller defensiv returnering, hvorefter duellen ofte blev afgjort ved at følge op ved nettet.

I kampens to første partier var Elmer bagud 0-40, og selvom han begge gange fik reduceret til 30-40 kom han derved bagud 0-2, og det blev 3-0, da Jack derefter holdt serv trods en dobbeltfejl ved 40-30.

Elmer kom på tavlen ved 1-3 efter et sikkert serveparti, hvor han havde ført 40-0, og ved 40-15 blev britten efter en dyb bold presset til fejl.
Elmer tog også sit break tilbage, da en dansk vinder på baglinjen, en fremprovokeret fejl på en dyb servereturnering og en længere slagudveksling, der endte med britisk fejl, gav 0-40 og med en vinder ved 15-40 fik Elmer reduceret til 2-3.

I Elmers næste serveparti var Jack igen aggressiv, men en fejl gav dansk føring 15-0, hvorefter det omvendte skete, da Elmer hele vejen styrede en lang duel, men en fejl betød 15-15, og det blev 15-30 efter endnu en dansk fejl, men et dansk passerslag bragte balance ved 30-30, hvorefter den tredje danske fejl i partiet gav britisk break-mulighed, og da Elmers næste bold, som lignede en vinder, blev dømt ude, blev det i stedet til nyt britisk break og 4-2.

Jack holdt derefter serv til 5-2, da han ved 30-30, hvor Elmer ellers havde initiativet, fik vendt presset, og partiet endte med to fejl fra Elmer, som efterfølgende tabte sit serveparti rent med lutter vindere fra britten, der således tog sættet 6-2.

I 2. sæt fik Elmer den bedste start, da han indledte med at bryde modstanderens serv, og han holdt derefter selv serv til 2-0.
Det lykkedes for Jack med en del besvær at forhindre, at det også blev 3-0 til danskeren, og i stedet fik britten igen overtaget i kampen, da han vandt de næste 5 partier, og bragte sig på vinderkurs ved 5-2.

Elmer holdt serv til 3-5, men med en af de mange vindere ved nettet spillede Jack sig frem til matchbold, som blev vundet efter en længere slagudveksling, som endte med dansk fejl og dermed en komfortabel britisk sejr 6-2, 6-3.

Finalen lørdag bliver et rent britisk opgør, idet 11. seedede no. 34 Joel Pierleoni vandt over 6. seedede no. 20 Max Westphal (FRA) 7-5, 4-6, 6-4.

De to finalister har netop vundet double-rækken sammen, da de i finalen vandt over Jacobi Bain (BAH) og Michael Minasyan (SWE) 6-1, 6-3, og i det efterfølgende interview så de begge frem til at møde hinanden i finalen på centre court kl. 1030.

Efter drengenes finale kan man desuden følge finalen i Girls singles, hvor no. 87 Elena Karner (AUT) møder 8. seedede no. 22 Amarissa Klara Toth (HUN).
Begge finaler dækkes med flere camera’er på dette link – http://sportway.se/event/kungens-kanna-drottningens-pris-2017/224

Forrige artikelSidste runde i herrernes mellemspil
Næste artikelNext Gen: Hvem er fremtidens stjerner på ATP-touren?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.