Dominic Thiem røg noget overraskende ud af årets Wimbledon, mens både Nick Kyrgios og Alexander Zverev måtte ud i fem sæt, før de kunne booke en plads til næste runde af verdens mest prestigefyldte turnering.

De formodes at være den næste generations helt store stjerner. Østrigske Dominic Thiem, australske Nick Kyrgios og tyske Alexander Zverev. De har alle tidligere vist deres værd mod nogle af verdens bedste tennisspillere i nyere tid. Alligevel var de i problemer ved årets anden runde af Wimbledon. Og én måtte lade “livet”.

22-årige Dominic Thiem var i anden runde oppe imod tjekkiske Jiri Vesely. Og selvom Thiem har spillet fremragende græstennis på det seneste og er oppe på verdensranglistens nummer 8, så slog det på ingen måde Vesely ud.

Tjekken spillede friskt og aggressivt mod det østrigske stortalent, og gennem hele kampen var det svært at se, hvem der skulle løbe med sejren. Begge spillere var hinanden overlegne i deres servepartier, og det betød tiebreaks.

Første og andet sæts tiebreak var noget nær en kopi af hinanden. Dominic Thiems førsteserv svigtede flere gange, hvilket gav Vesely overtaget i duellerne. Og da Thiem samtidig begik fejl fra forhåndssiden kunne verdensranglistens nummer 64, Jiri Vesely, trække sig sejrrigt ud af begge tiebreaks.

I tredje sæt virkede Thiem mere frisk end sin tjekkiske modstander. Mens Thiem sikkert fik banket sine egne servepartier i hus, havde Vesely det modsat noget sværere. Vesely stod dog imod Thiems tunge pres, og det endte igen igen med en tiebreak, hvor Thiem dog forud for tiebreaken havde overtaget spillemæssigt.

Det virkede dog ikke til at påvirke Vesely synderligt. Tjekken fortsatte sit aggressive, men dog stabile spil, mens Thiem hældte det ene grundslag efter det andet ud. Og med en symptomatisk forhånd ude i grøften kunne Vesely noget overraskende juble over en plads i tredje runde. Han vandt 7-6(4), 7-6(5), 7-6(3).

Kyrgios og Zverev måtte slide for sejren

Australske Nick Kyrgios skulle i sin anden runde op imod wildcardspilleren Dustin Brown. Nick Kyrgios var manden, der sensationelt slog Rafael Nadal ud af Wimbledon i 2014. Dustin Brown var manden, der gjorde det samme i 2015.

I en tæt og underholdende kamp gav de to meget farverige personligheder hinanden kamp til stregen med deres hårde server og aggressive grundslag. Det var dog favoritten Kyrgios, der til sidst kunne spille sig i tredje runde. Kampen endte 6-7(3), 6-1, 2-6, 6-4, 6-4.

Dustin Brown blev tildelt “play of the day” med noget af et slag. Det kan du se her

Også tyske Alexander Zverev måtte ud i fem sæt i sin anden runde. Han var oppe imod Mikhail Youzhny, der aktuelt ligger nummer 70 på verdensranglisten. Russeren har dog tidligere i karrieren været blandt de bedste og har været oppe som nummer 8 som det højeste.

Tennisspilleren Alexander Zverev
19-årige Alexander Zverev ligger nummer 28 på verdensranglisten. Det er hans højeste placering til dato. Foto: Sportsfotograf.com.

Zverev havde i perioder store problemer med sin førsteserv, og det inviterede den erfarne russer ind i kampen. Efter regnafbrydelser og momentum på begge sider af nettet var det dog Zverev, der var skarpest, da det hele skulle afgøres. Den blot 19-årige tysker vandt opgøret 6-4, 3-6, 6-0, 4-6, 6-2.

Begge spillere kommer dog på noget af en opgave i tredje runde. Kyrgios møder den spanske græsspecialist, Feliciano Lopez, mens Zverev skal op imod tjekkiske Tomas Berdych, der er seedet som nummer 10 i turneringen.

Forrige artikelITF Helsingborg: Helmi og Francati tabte begge i doubles
Næste artikelTE U14 EM Drenge: Elmer stegt i 3 timer 15 min. i 42 grader
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.