KBs Eric Vanshelboim udnyttede sit momentum til at snuppe endnu en U14 titel i Norge, hvor upåagtede danske spillere også fik sejre

Tennisavisens faste læsere kan ikke undgå at bemærke, at Eric Vanshelboim jævnligt får omtale, selvom han er ukrainsk statsborger. Eric er bosiddende i Danmark, hvor han gennem hele sin karriere har spillet tennis i KB.

De seneste ugers flotte resultater har uden tvivl givet den unge KB-spiller en masse selvtillid, hvilket for alvor kom til udtryk i den forløbne uge, da vandt endnu en U14 titel ved Category 3 turneringen Asker Open i Norge.

Eric var på grund af sine seneste resultater avanceret til no. 98 på ranglisten, og derfor var han seedet 1.
I finalen vandt Eric så sikkert som 6-1, 6-0 over 2. seedede no. 102 Mikolaj Lorens (POL), som han tidligere tabte til i 3 sæt i Sverige.

KB-træner Rune Thomsen er ikke i tvivl om, at alle de internationale kampe, Eric har spillet siden april måned, har haft en stor betydning for hans flotte udvikling.

Her følger en oversigt med Erics resultater på vejen mod finalen
– R32: (Q) Julius Andreassen (NOR) 6-4, 6-2
– 1/8-finale: (Q) Adam Heinonen (SWE) 6-2, 6-4
– Kvartfinale:  [8] (416) Sven Thiergaard (GER) 6-4, 6-0
– Semifinale: (524) Tomasz Frankowski (POL) 6-1, 6-0

Resultaterne betyder, at Eric vil rykke ind i top 50 på ranglisten. og denne rangering skal udnyttes til at deltage i en række Category 1 turneringer over sommeren.
Første gælder det dog UM udendørs i Skovbakken, hvor Eric er seedet 1 og må betegnes som oplagt favorit til titlen, ikke mindst fordi vinderen af U14 ved UM Inde Sebastian Grundvig, ikke deltager.

Billedet herover stammer fra Stabekk, hvor Eric tidligere vandt en U14 titel.

Flere danske deltagere ved Asker Open

Også Emil Henriksen deltog i U14 Boys single ved turneringen, hvor han egentlig var i kvalifikationen, men han var oversidder i kvalfinalen, og derfor gik han direkte i hovedturneringen.

I 1. runde blev det til sejr over Karl Fredrik Utheim (NOR) 5-7, 6-1, 6-4, hvorefter han i næste runde tabte 6-1, 0-6, 4-6 til (WC) Nikolas Tvedt (NOR).

Også i U16 rækken var der dansk deltagelse af spillere, som ikke har været omtalt særlig ofte i Tennisavisen.
Derfor er det særlig kærkomment at berette om sejre til nogle af disse spillere

Mads Møller Haase havde fået wildcard, og han vandt i 1. runde over Jørgen Emil Veidung Johnson (NOR) 6-1, 6-3, hvorefter han tabte 5-7, 0-6 til 3. seedede (402) Timon Rudolph (SUI), som senere blev vinder af turneringen, da han vandt over (1142) Joachim Andreas Schaefer (NOR) 6-0, 4-6, 6-4.

Christian Johannes Nørgaard havde ligeledes fået wildcard, som han udnyttede ved at besejre Lucas Bueno (BRA) 7-6(4), 6-1 i 1. runde.
I 2. runde blev han besejret af 8. seedede (963) Herman Hjentoft (NOR), der måtte bruge 3 sæt på at vinde 4-6, 6-2, 6-3.

Den sidste danske deltager var Alexander Chalmer, der i 1. runde tabte 2-6, 1-6 til Joachim Andreas Schaefer (NOR). Alexander er fra B93.

Mads og Christian, der begge spiller i Farum, var desuden med i U16 double, hvor de var oversiddere i 1. runde. I kvartfinalen blev de besejret af Lukas Hellum Lilleengen/Markus Sorensen (NOR), der vandt 6-4, 6-2.

Forrige artikelTV Kampe mandag: Caroline’s 4. runde kamp
Næste artikelTE U12 Port San Giorgio: Holger rydder præmiehylden i single og double
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.