Ugen efter UM bruger de fleste til at restituere sig og mentalt indstille sig på udesæsonen. Men Yakup Uzubel havde knap nok fået lagt sølv- og guldmedaljerne fra UM om halsen, før han satte sig i flyveren til Tyrkiet, hvor 23. April Cup, en U12, kat. 3 turnering markerede hans start på udesæsonen.

Det havde været så snublende tæt på dobbeltguld ved UM i Hørsholm/Rungsted. I U12-finalen havde han haft matchbold mod Christoffer Garde. Blot en enkel bold fra triumfen, foran 5/2 og 40-15 igen serv, var der imidlertid gået gummiarm i den. Garde havde grebet chancen og vendt sit truende nederlag til en sejr efter næsten 3 timers forrygende tennis. Yakups revanche i doublefinalen, da han sammen med Nicolas Borgsten slog Garde og Pouya Moshthagian i en tæt tre-sætter, var et lille plaster på såret – men guld og sølv fra de danske ungdomsmesterskaber er nu en fornem bagage at have med på vej til en international turnering.

Og det var en spiller i topform, der bragede gennem de første to runder og kvartfinalen, inden han fredag (23. april) i semifinalen stod over for russeren Timofei Derepasco. Efter to sæt stod den 1-1 i sæt og 9-9 i partier. Men i tredje sæt satte Yakup sig på kampen, ind til han igen oplevede den mest modbydelige side af tennis, nemlig der hvor det hele falder sammen. Igen på matchbold, gummiarm og en modstander, der udnytter det og vender kampen. Yakup tabte kampen 6/3 3/6 7/6(3).

Boksning og tennis har så meget til fælles. En bokser sænker paraden og bliver sendt gulvet med en syngende venstrehook. Nogen af os kan huske, da Muhammed Ali røg i brædderne mod Joe Frazier i de sidste minutter af en opslidende VM-kamp. Et øjebliks uopmærksomhed, en forkert beslutning og whambang, så var den kamp tabt for Ali. Men han rejste sig fra øretæven, så sine dæmoner i øjnene og blev klogere og bedre og tre år senere var han igen verdensmester. Og det er ikke meget anderledes for Yakub, der blottede sig og lod modstanderen slå til. OK, nede til tælling. Men igen oppe på benene. Klogere på sig selv og uden tvivl en langt bedre tennisspiller, er han parat til den næste turnering. Tennis er en lang learning-proces,  og Yakub Uzunel er en af de bedste klassen.

 

Forrige artikelFed Cup: Humøret tilbage ved hjemkomsten selvom oprykning glippede
Næste artikelITF Sharm El Sheikh: August Holmgren “blæser” gennem kvalifikationen
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.