Helt som forventet bliver drengenes finale et opgør mellem de danske europamestre Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller. Victoria Ilena Andersen tabte i semifinalen

Torsdag blev semifinalerne ved Danish TE U12, som Sjællands Tennis Union gennemfører i Hillerød, afviklet med de forventede resultater i Boys single, hvor europamestrene Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller begge er klar til finalen fredag kl. 1000.

Elmer mødte Asger Emil Ildor, som på forhånd ikke var levnet de store chancer, men når Elmer i perioder satte tempoet en smule ned, var spillet helt lige, hvilket Asger udnyttede ved at vinde 2 partier i hvert sæt i kampen, som Elmer vandt 6-2, 6-2.

Lidt af det samme var sket, da Elmer i 1. runde tabte 1. sæt til Alexandr Russu (MDA), men i 2. runde havde Elmer fået styr på spillet, da han vandt over Hollands bedste spiller Daniel Benard 6-4, 6-0

Holger mødte Hollands næstbedste U12 spiller Freek Van Donselaar, der var i finalen i sidste uges udgave af turneringen. Holger spillede ikke sin bedste kamp, da spillet og tempoet ikke var optimalt.
Alligevel fik han reddet kampen hjem med cifrene 7-6(2), 6-2 med et spil, som Aneke Rune betegner som “nødtennis” i form af nogle velplacerede stopbolde etc.

Inden semifinalen havde Holger vundet sikkert over Sveriges bedste U12 i 1. runde, og det blev også sikre sejre i de 2 næste runder.
For både Holger og Elmer gælder det i denne turnering om at undgå at komme ned i et tempo, hvor de andre kan være med.

Selvom Holger har vundet de seneste 3 indbyrdes opgør mod Elmer, betragter Aneke Rune ikke Holger som oplagt favorit til at vinde finalen, da Elmer virker både skarp og i kampform, mens Holger synes en smule “metaltræt” efter de seneste turneringer i Frankrig, hvor han bl.a. spillede ved Eifeltårnet.

Elmer bor under turneringen hjemme hos Holger, og de er vældig gode venner, men det glemmer de formentlig for en stund, når de står overfor hinanden i finalen fredag.

I Girls single var Victoria Ilena Andersen som eneste dansker i semifinalen, hvor hun tabte 5-7, 2-6 til Madelief Hageman (NED), der i finalen lørdag møder Amelie-Christin Janssen (GER), som i semifinalen vandt over Bente Spee (NED) 6-0, 3-6, 6-3.

Forrige artikelEntryliste: Uge 25, Premier Birmingham, Halep, Ivanovic m.fl.
Næste artikelTræningstips: Hvad skal en tennisspillers krop kunne yde?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.