Elmer Møller sørgede for danske 1-0 føring mod Ukraine, som udlignede da Holger satte 5-2 føring over styr. Elmer og Holger sikrede dansk 2-1 sejr i doublen

Som regerende Europamestre indendørs vil der altid være forventninger om nye sejre, når de danske U12 drenge møder spillere fra de øvrige europæiske nationer.
Sådan var det også torsdag, da Danmark i den første puljekamp ved 2015 Tennis Europe Nations Challenge B12 i Mersin, Tyrkiet mødte Ukraine.

Danmark fik også en ønskestart, da Elmer Møller i 2. singlen mod Nikita Zavhorodko vandt 6-2, 6-3.
Holger Vitus Nødskov Rune fulgte godt efter, da han i 1. singlen havde vundet 6-4 over Viacheslav Bielinskyi, men så nemt skulle det alligevel ikke blive, idet ukraineren derefter vandt 2. sæt 6-2.
Holger fik igen Danmark på vinder-kurs, da han i 3. sæt kom foran 5-2, men alligevel smuttede kampen Holger af hænde, og Ukraine fik udlignet til 1-1 med sejr på 4-6, 6-2, 7-5.

Sejrsvante Holger var naturligt nok skuffet efter denne kamp, som han naturligt forventer at vinde, men det kan samtidig være en god påmindelse om, at det ofte kræver fuld fokus hele vejen at vinde sådanne kampe.

Elmer og Holger sørgede dog i fælleskab for, at Danmark alligevel kunne indlede puljen med at vinde 2-1, da de i doublen vandt 6-4, 6-2 over deres single-modstandere.

Holdets tredje deltager Arthur Linck Leonhard kom ikke i aktion i kampen mod Ukraine.

Holger fik i det hele taget en skæv start på turen, da hans kuffert stadig ikke er dukket op.
Heldigvis rejser han altid med ketsjere og sko i rygsækken, men strenge, undertøj, sokker, tandbørste m.m. har han ikke, og de våde T-shirts må hænges til tørre inden næste kamp.

Udover Holgers bagage-problemer har holdet kæmpet med varmen og aircondition, der først er fixet torsdag, og på grund af umulige flytider til Istanbul blev det kun til 3 timer søvn natten til onsdag.

Fredag bliver modstanderen Spanien, som indledte med en overbevisende sejr på 3-0 over Hviderusland, hvor de enkelte resultater blev
MS2: Daniel Rincon vs. Mikhail Dubrouski 6-2, 6-3
MS1: Alejandro Turriziani Alvarez vs. Yahor Slizevich 6-1, 6-0
MD: Carlos Alcaraz Garfia/Rincon vs. Dubrouski/Taras Ignatiuk 6-0, 6-1

Aneke Rune betegner Spanien som favorit til at vinde puljen, da de har 3 jævnbyrdige spillere på højt niveau, og de er vant til seje kampe over 3 sæt, hvor de kæmper til sidste bold, og de er vant til den høje varme, så Aneke forudser bestemt ikke nogen nemme kampe mod spanierne.

På DTFs facebook findes dette billede fra kampen mod Ukraine – bagest den danske coach, juniorlandstræner Jens Anker Buus Andersen. Det øverste billede viser det danske hold, da de havde vundet EM indendørs tidligere på året.

Som tidligere beskrevet på www.tennis.dk. Der er masser af EM-aktivitet i denne uge. U12-drengene startede eksempelvis…

Posted by Dansk Tennis Forbund on 23. juli 2015

Forrige artikelITF Junior EM Klosters: Ny “super single” af Hannestad. Sejr med Joe i double
Næste artikelITF Sharm El Sheik: Cecilie Melsted med selvtillid “umulig” at stoppe