Caspar Jalili Mikkelsen og Julius Kostopoulus var i finalen ved Category 2 turnering, hvor Richard Biagiotti var bedste dansker i single med kvartfinale

De mest opmærksomme blandt Tennisavisens læsere har formentlig bemærket, at flere danske juniorer i den forløbne uge har deltaget i Tennis Europe Category 2 turneringen TCW-Academy Junior International i Waiblingen i Tyskland, hvor resultaterne for de danske deltagere blev opdateret i “Dagens kampe”.

Det bedste danske resultat var i U16 Boys doubles, hvor Caspar Jalili Mikkelsen og Julius Kostopoulos var i finalen og modtog en 2. præmie, som de stolt viser frem på billedet herover.

I finalen tabte de 0-6, 2-6 til 1. seedede Frank Jonker (NED) og Edvards Teodors Liepins (LAT), som de ikke kunne stille meget op imod, og en madforgiftning, som Julius havde pådraget sig inden finalen gjorde det ikke nemmere mod de meget stærke vindere.

Blandt de danske deltagere var desuden Richard Biagiotti, som var med Euroelite Tennis, som på deres facebook-side dagligt berettede om, hvordan deltagerne klarede sig ved turneringen.

Richard spillede i double sammen med Anton Stendal (SWE), og de tabte ligeledes til de 1. seedede titel-vindere 4-6, 0-6 i kvartfinalen.

I nedenstående opdatering fra EuroElite bidrager Richard med denne beretning:
Så er jeg tilbage i Waiblingen på Tourna-Camp med EuroElite for 2. år i træk. Vi ankom allerede i sidste uge, så vi har haft god tid til træning op til turneringens start. Det er fedt at være tilbage, både i Waiblingen og at se mange gode tennisvenner igen.
Jeg kom godt igang i hovedturneringen hvor jeg mødte en tysker i første runde. Min serv kørte rigtig godt og jeg vandt 63-60. I dag havde jeg min 2. runde også mod en tysk dreng. Vi spillede ret tæt og varmen tog rigtig hårdt på mig. Jeg kunne dog trække kampe hjem 63-75.
Sammen med min doublemakker Anton er vi også videre til 3. runde i morgen.”

Richard var seedet 14, og i den førstnævnte kamp vandt han 6-3, 6-0 over Alexander Lauinger (GER) i 1. runde (R64), og i 2. runde blev det 6-3, 7-5 over Fridolin Goetz (GER).
Richard fortsatte sejrsrækken, da han i 1/8-finalen vandt 6-4, 6-4 over Joshua Fritz (GER), og dermed var der lagt op til et internt EuroElite opgør, da Richard i kvartfinalen skulle møde sin svenske team-kammerat Adrian Luddeckens, som på billedet fra facebook-opslaget herunder er i færd med at vinde 6-4, 6-3 i sin 1/8-finale mod Mark Dragomirov (GER).

Svenskeren vandt det interne skandinaviske opgør 6-4, 6-4 over Richard, som var den af de danske spillere, der nåede længst i single med en kvartfinale.
Adrian Luddeckens vandt senere titlen i single med finalesejr 7-6(4), 3-6, 6-2 over Jakob Feyen (GER).

Julius var seedet 10 i single, men han blev i 1. runde besejret 7-5, 6-3 af Moritzl Schaecher (GER).
Det gik bedre for Caspar, der var seedet 12, da han i 1. runde vandt 6-3, 6-0 over Marco Ratchoff (SWE) og derefter 6-3, 6-4 over Joshua Schaefer (GER).
I 1/8-finalen tabte Caspar 1-6, 4-6 til 8. seedede Artur Ivanenko (UKR).