Europamester Holger Vitus Nødskov Rune har fået invitation til Longines Future Aces, hvor 16 af Verdens bedste i årgang 2002-2003 spiller på grusbane anlagt ved Eifeltårnet

For 6 år i træk inviterer Longines 16 lovende tennisspillere under 13 (årgang 2002-2003) til the Longines Future Aces tournament, som afvikles i den første uge af French Open 28-30. maj 2015 på en grusbane anlagt foran Eifeltårnet i Paris.

For første gang er en dansk spiller inviteret, idet den danske Europamester 12-årige Holger Vitus Nødskov Rune (årgang 2003) er blandt deltagerne, som er udtaget af de nationale forbund i Australien, Kina, Danmark, Frankrig, Hong Kong, Italien, Japan, Mexico, Polen, Rusland, Singapore, Spanien, Schweiz, Taiwan, England og USA.

Arrangementet indledes i Paris 26-27. maj med Longines Academy’s trænings lejr, hvor spillerne vil få tekniske tips af 2 tennis-specialister.
Arnaud Clément er protector, og de 2 finalister får mulighed for at spille sammen med ham i en opvisnings-kamp efter turneringen.
Vinderen af turneringen får et wildcard til at møde de bedste juniorer i French Open.

Holger i finale i både single og double ved fransk U12 turnering

Holger er uden tvivl blevet udtaget på grund af hans meget flotte resultater i U12 turneringer i 2015, hvor han først på året vandt en turnering i Frankrig med finalesejr over Elmer Møller, TE Junior Paris: Holger og Elmer gjorde rent bord ved fransk U12 turnering, og senere var han med til at vinde Europamesterskabet for hold ,TE Junior U12: Guld-triumf til Holger, Elmer og Arthur ved EM, og ved UM Inde blev han vinder i U12 single med finalesejr over Elmer.

I denne uge har Holger igen understreget, at han tilhører den absolutte elite i U12, idet han har spillet sig frem til finalen i både single og double ved Category 3 turneringen 25éme Passagespoirs, Le Passage d’Agen, Frankrig.

Her er sejrscifrene på vej mod finalen
R64: bye
R32: 6-3, 6-4 mod (Q) Thomas Imbert (FRA)
1/8: 6-0, 6-1 mod (Q) Robin Bertrand (FRA)
1/4: 6-3, 6-4 mod Mehdi Sadaoui (FRA)
Semi: 6-2, Ret’d mod Maks Kasnikowski (POL)

Holger havde også vundet sikkert over sin semifinale modstander, der er Polens no. 1, da de mødtes ved EM, mens de tidligere havde en jævnbyrdig kamp i Paris på grus. I fredagens semifinale havde Holger overtaget og udviste god tålmodighed og vandt de lange dueller, som ellers er polakkens force.
Maks Kasnikowski deltager også i arrangementet ved Eifeltårnet, hvilket passer Holger fint, da spillerne hygger sig godt sammen.

I finalen lørdag er Holgers modstander Frankrigs no. 1 Leo Raquin, der i semifinalen vandt over Eduardo Morais (POR) 4-6, 7-5, 6-1.

I double spiller Holger sammen med Giovanni Mpetshi Perricard (FRA), og de har som nævnt spillet sig frem til finalen med disse resultater:

R32: 6-0, 6-4 mod Cinke Aglossi/Evan Armand (FRA)
1/8: 6-2, 6-4 mod Angelo Rossi/Riccardo Rotilio (ITA)
1/4: 6-1, 6-3 mod Leny Borrel/Cesar Bouchelaghem (FRA)
Semi: 6-4, 6-4 mod (WC) Florian Armand/Antoni Fabre (FRA)

I finalen lørdag møder de Leo Raquin/Mehdi Sadaoui (FRA), som havde noget større besvær da de i semifinalen vandt over Alexis Bergon (FRA)/Gilian Osmont (PYF) 6-4, 5-7, [10-3]

Forrige artikelWTA Rom: Kvartfinaler – læg mærke til Gavrilova
Næste artikelTE U14 Kiev: Fornem indsats af KBs Eric Vanshelboim i hjemlandet Ukraine
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.