Både Pigesingle og Drengesingle endte med sejr til de de øverst seedede Olga Helmi og August Holmgren

Da Emma Rønholt, som oprindelig var seedet 1 ved KB Cup JuniorGPS, alligevel ikke stillede op, blev den øverst seedede i Pigesingle automatisk Olga Helmi (Birkerød), som derfor på forhånd var et godt bud på den endelige titel, ikke mindst i betragtning af hendes iøjnefaldende resultater i ITF regi, hvor hun er højst rangerede danske junior efter Emilie Francati.

Da hverken Rebekka La Cour Hillingsø eller Karoline Laursen, som flere gange omtalt har markeret sig på det seneste, nåede frem til finalen, kunne Olga ikke undgå favoritrollen inden finalen søndag mod Josefine Axelsen (Skovbakken).

Det blev da også til den forventede sejr, som lød på cifrene 6-1, 6-2.

Josefine fik dog under turneringen vist, at hun er en spiller, som er på højde med de bedste i U16 årgangen, og det var fuldt fortjent, at hun nåede helt frem til finalen.

August Holmgren vinder kampen mod Kampen

Som omtalt i optakten til til turneringen måtte August Holmgren (Gentofte) påtage sig rollen som favorit til at vinde Drengesingle.

Efter den overbevisende sejr på 6-0, 6-0 i semifinalen indrømmede han da også, at han ville have en god chance mod Peter Kampen (KB), da han kunne huske, at han havde vunde de seneste par indbyrdes opgør, så han gav undertegnede medhold i, at han formentlig kunne vinde “kampen mod Kampen”. Han skulle dog lige tygge et par gange på spørgsmålet, inden han fangede “pointen”.

Forudsigelsen viste sig at holde stik, da August søndag formiddag vandt finalen over Peter Kampen med cifrene 6-2 6-4.

Tennisavisen har desværre ikke billede fra præmieoverrækkelsen, så der bringes i stedet et par billeder fra arkivet – denne gang hvor Peter ikke er helt så ung som på det billede, der blev bragt lørdag.

Emilie K.S. Hansen og Martin Nygård Knudsen vindere af Bonusrunden

I modsætning til de fleste andre turneringer, hvor halvdelen af deltagerne er ude efter 1. runde, fik alle i JuniorGPS en ekstra chance i Bonusrunden, som blev afviklet lørdag

I Pigesingle deltog 4 spillere i Bonusrunden.

Emilie K.S. Hansen ((KB) vandt 6-2, 6-2 over Marie Nordby Kellberg (KB), og Caroline Fricke (Birkerød) vandt 6-3, 7-5 over Laura Elkjær Pedersen (Skovbakken).

I finalen vandt Emilie 6-3, 6-4 over Caroline.

Tennisspilleren Emilie K.S Hansen.
Foto: Sportsfotograf.com.

I Drengesingle deltog 5 spillere, og derfor måtte 2 af deltagerne kæmpe om en af de 4 semifinale pladser.
Den kamp blev vundet af Martin Nygård Knudsen (Holbæk) over Marcus-Løvstad-Gebauer (Lyngby) 6-2, 6-1.

I semifinalen blev det til endnu en sejr til Martin, som vandt 6-2, 7-6(2) over Julius Gormsen (KB), mens lillebror William Gormsen (KB) i den anden semifinale tabte til Tobias Lentz (Skovbakken).

I finalen blev det til endnu en sejr til Martin, som vandt 6-4, 7-6(3) over Tobias

Tennisspilleren Martin Nygaard Knudsen
Foto: Sportsfotograf.com.
Forrige artikelITF Antalya: Simon Friis Søndergaard i kvalifikationsfinale, Oscar René Jeppesen taber til formstærk svensker
Næste artikelWTA Indian Wells: Finale – Si Si Simona
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.