14-årige Olga Helmi spillede for første gang nogensinde finale i en ITF-turnering, da hun lørdag i Grade 4 turneringen Bellevue ITF Junior i Vesterås mødte 1. seedede 16-årige (234) Ida Jarlskog (SWE).

Der er ingen tvivl om, at en ITF-finale for en dansk tennis-pige på 14 år må være et karriere højdepunkt, som ikke kan undgå at fremkalde ekstra mange sommerfugle i maven.
Når Olga desuden er bevidst om, at Tennisavisens læsere med stor interesse har fulgt med under hendes lange vej til finalen med 7 sejre på stribe, kan det formentlig heller ikke undgå at påvirke situationen.

Olga var derfor helt forståeligt påvirket af nervepresset i finalen, som hun tabte 1-6, 0-6.
Efter finalen havde Olga denne kommentar til Tennisavisen:

[quote_box_center]”Jeg tabte desværre 6-1, 6-0. Det var jo min første store ITF-finale, jeg var for spændt i min krop i dag, jeg kunne ikke levere mit bedste.”[/quote_box_center]

Olgas afsluttende kommentar viser dog, at hun er bevidst om det positive aspekt, at den opnåede erfaring ved at stå i en sådan situation, formentlig betyder at hun kan levere sit bedste spil i lignende situationer fremover.

[quote_box_center]”Men det er lærerigt til næste gang”, slutter Olga sin kommentar til Tennisavisen.[/quote_box_center]

Olga kan trods finale-nederlaget være stolt af sin præstation, som er et stort skridt i den unge spillers udvikling.

Der skal lyde et STORT tillykke til Olga fra Tennisavisen – og formentlig også fra vore læsere 🙂

Forrige artikelWTA: Auckland Classic – nok engang tæt på – men god start “down under”
Næste artikelWTA Brisbane: Sharapova slår Ivanovic i jævnbyrdig finale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.