Trods tidlig exit i alle tidligere ITF-turneringer har Cecilie Lundgaard Melsted ufortrødent stillet op i nye turneringer, og onsdag blev stædigheden belønnet med WTA-point

Når man studerer Cecilie Lundgaard Melsteds resultat-liste i ITF turneringer, er det ikke det store antal sejre, der umiddelbart falder i øjnene.
I de 4 første $10.000 turneringer i 2015 er det blevet til en enkelt sejr i Q64 (1. runde af kvalifikationen), og i 2014 blev det til nederlag i 1. runde af kval’en ved alle 4 turneringer.

Ved denne uges turnering i Sharm El Sheik lykkedes det omsider for Cecilie, der er no. 6 på den danske senior-rangliste, at gå videre til hovedturneringen, hvilket dog i nogen grad kan tilskrives en “heldig” lodtrækning, da hun som oversidder gik direkte i kval-finalen, hvor hun mødte en meget overkommelig indisk modstander, som blev besejret 6-0, 6-0, hvilket blev omtalt i Tennisavisen i mandags – ITF Sharm El Sheik: Melsted klar til sin første hovedturnering.

I hovedturneringen mødte Cecilie i 1. runde 18-årige Ceire Mullins (GBR), og minsandten om ikke det blev til endnu en sejr, da Cecilie vandt 6-4, 3-6, 6-2, og dermed optjener hun 1 point til WTA-ranglisten, hvilket for de fleste danske kvindelige spillere er en væsentligt milepæl i karrieren.

Cecilie har beskrevet kampens forløb således

“Meget velspillet kamp med op og nedture. Første sæt var meget langt og partier vippede til både min og min modstanders side, men til sidst i sættet styrede jeg mest med forhånden, og det gav pote.
I andet sæt begyndte jeg at slappe af og give modstanderen initiativet, hvilket gjorde jeg mistede momentum og tabte sættet.
Sidste sæt var jeg bare bedre på alle kampens facetter. Men fysisk klart, det er 35 grader, selv når vi spiller om aftenen. Så ja hun var træt, og jeg styrede igen med forhånden – hvilket gjorde, at hun lavede fejl.”

I 2. runde bliver modstanderen 6. seedede (65) Jasmin Jebawy (GER), som med stort besvær vandt 5-7, 6-3, 7-5 over (Q) Julie Byrne (IRL)

Forrige artikelTE U14 EM: Grundtvig mistede initiativ efter lynstart. Korsgaard kæmpede forgæves
Næste artikelITF Junior Dublin: Patrick Kristensen dagens mand i skysovs. Samavati i semi.
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.