Emilie Francati var på vej til 2 matchbolde i double-finalen, da en bold ramte en halv meter ude, og alle spillere stoppede op, men dommeren forblev tavs

Da 19-årige Emilie Francati påbegyndte sin første sæson efter junior-tiden, indledte hun tilsyneladende samtidig en tradition ved sammen med coachen Philip Ørnø at deltage i tre ITF Pro Circuit turneringer i Martinique og Guadeloupe.

Den første i rækken var sidste uges $15.000 turnering Fort-de-France (Martinique), hvor det blev til en enkelt kamp i single, da Emilie tabte 6-7(4), 4-6 til no. 728 Kaitlyn Christian (USA).

Emilie fik også kun en enkelt kamp i double, hvor hun var seedet 3 sammen med Charlotte Robillard-Milette (CAN), da de i 1/8-finalen blev besejret af Anastasia Detiuc (MDA)/Monika Kilnarova (CZE) 6-4, 7-6(5).

Emilie og Charlotte har også dannet par i denne uge ved $15.000 turneringen Open Feminin De Petit Bourg (Guadeloupe), hvor de igen var seedet 3, og de gik denne gang hele vejen til finalen, hvilket ikke er uvant for Emilie, der sidste år ifølge en hurtig optælling var i 7 finaler, hvoraf 3 endte med en titel i double.

Emilie var også betænkelig nær på endnu en double-titel, da hun sammen med Charlotte i finalen mod 4. seedede Mayo Hibi (JPN) og Carol Zhao (CAN) førte 6-2, 5-4 30-15, hvor en høj blød bold røg en halv meter udover baglinjen.
Philip Ørnø fortæller til Tennisavisen, at spillerne stoppede med at spille, men da dommeren ikke kaldte bolden, måtte Emilie så forsøge at slå til bolden, som de så tabte.

I stedet for 2 matchbolde blev det 30-30, og derfra røg deres momentum fuldstændigt, men spændingen blev dog bevaret, da 2. sæt gik i tiebreak, som Emilie og Charlotte tabte 6-8, og modstanderne vandt derefter den afsluttende match-tiebreak, som ligeledes blev yderst jævnbyrdig, og de tog titlen med cifrene 2-6, 7-6(6), [11-9].

Philip Ørnø pointerer dog, at en kamp ikke er vundet før den sidste bold, men han følte, at finalen havde de forkerte vindere – han skynder sig dog at tilføje, at “det er der ikke noget der hedder” – efterfulgt af en smiley 🙂 og “men altså… øv bøv.“, hvilket er svært at fortænke ham i.

Det er dog ikke Philip, som har givet anledning til emne-overskriften, som alene er udlægningen fra undertegnede skribent, som selv for ca. 30 år siden “faldt i søvn” i dommerstolen under en juniorkamp og undlod at dømme en bold, som ifølge alle tilstedeværende var flere meter ude, men – efter råd fra sin far – valgte den ene spiller at lade dommeren afgøre bolden, som er svær at dømme ude, hvis man ikke har fulgt med.
Lidt fair play fra modstanderne kunne være ønskeligt, og derfor er det ekstra glædeligt, når man ser topspillere give point til modstanderen, når en fejlkendelse er oplagt.

Philip Ørnø har fremsendt ovenstående billede med Charlotte og Emilie fra dagen før, hvor der stadig var grund til at smile, samt et billede fra præmieoverrækkelsen.

Petit-Borg 2017
Foto: Philip Ørnø

På vejen til finalen havde Emilie og Charlotte disse resultater:
1/8-finale: Fiona Codino (FRA)/Laura Deigman (GBR) 6-0, 7-5
1/4-finale: Amandine Cazeaux/Brandy Mina (FRA) 6-4, 5-7, [10-6]
Semifinale: Desirae Krawczyk (USA)/Giuliana Olmos (MEX) 7-6(6), 7-6(4).

Philip betegner det som en god turnering for Emilie – både i double og single, hvor Emilie efter sejr i 1. runde over no. 1105 Brandy Mina (FRA) 6-2, 6-3, tabte i 1/8-finalen til 6. seedede no. 492 Estelle Cascino (FRA) 6-2, 3-6, 0-6.
Der er således trods alt alligevel grund til smil.

I næste uge deltager Emilie i endnu en turnering i Saint Martin (Guadeloupe).

Forrige artikelAustralian Open: Nadal besejrer tysk stortalent i maraton-kamp
Næste artikelITF Junior Ecuador: Helena Francati i kvalfinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.