Træt Patrick Kristensen tabte kort efter ankomst til Ecuador, hvor Helena Francati efter tabt 1. sæt tog kontrol, og hun er ligesom Hannah Viller Møller klar til kval-kvalfinale

3 af deltagerne fra EuroElite-teamet var lørdag i aktion ved Grade 1 turneringen Mundial Juvenil de Tenis, San Joaquin,  Ecuador, hvor Hannah Viller Møller er seedet 1 og dermed direkte i søndagens kvalfinale.

16-årige Helena Francati er ligeledes i kvalfinalen, men hun måtte først igennem en kamp over 3 sæt, hvor hun vandt 5-7, 6-0, 6-3 over 15-årige Fiorella Isabel Bolona Medina (USA), der har Ecuadorisk baggrund.

Som cifrene antyder fik Helena kontrol over kampen, efter at hun tabte et tæt 1. sæt, hvor Dave Bandelin fortæller til Tennisavisen, at hun var ekstremt nervøs, selvom hun kendte sin amerikanske modstander, som hun have trænet sammen med dagen forinden.

Helena kunne bare ikke holde serv, hvilket amerikaneren heller ikke formåede, og derfor skiftede det frem og tilbage, indtil det lykkedes Medina at sikre sig sættet 7-5.

Efter ketsjer-skifte behøvede Helena kun 25 minutter på at vinde 6-0 i 2. sæt, hvor hun fulgte de oprindeligt planlagte spil-mønstre og “First Strikes”.

Selvom scoren 6-3 i 3. sæt kunne indikere jævnbyrdighed, var det Helena, der havde momentum, og hun bevarede et godt kropssprog under hele kampen, hvilket samtidig gav det mentale overtag, og hun kunne sikkert køre sættet hjem.
Hannah Viller Møller har via EuroElite fremsendt ovenstående billede fra kampen.

I søndagens kval-finale møder Helena 5. seedede no. 336 Jimar Geraldine Gerald Gonzalez (CHI), som var oversidder i 1. runde.

Det samme var Hannah Viller Møller som 1. seedet i kval, og hun møder i kvalfinalen no. 950 Zoe Hitte (USA).

Patric Kristensen og Lukas Hellum Lilleengen tabte i kval

Da der hos drengene var flere end 32 deltagere i kvalifikationen, blev både første og anden runde afviklet lørdag, hvor danskernes norske team-kammerat Lukas Hellum Lilleengen i 1. runde tabte 3-6, 4-6 til no. 645 Aland Sanson (CHI), der ifølge Dave Bandelin virkelig var en “tuned in” venstrehånds-spiller, der slog vindere fra alle steder på banen.

Alligevel havde Lukas break-muligheder i det første parti, men de blev afværget af Chileneren, der trods flere fejl havde kontrol over kampen, da hans vindere og fremtvungne norske fejl oversteg fejlene.
Lukas forsøgte virkelig at hænge på, men når der var ved at komme et momentum-skift, kom Chileneren op med 3-4 “zinggers”, som ikke kan slås op i Google-translate, men der er formentlig tale om velplacerede bolde med fuld drøn.

17-årige Patrick Kristensen var seedet 4 i kvalifikationen, og derfor var han oversidder i 1. runde, men da næste runde blev spillet samme dag, skulle danskeren alligevel spille samme dag, som han var ankommet fra Columbia, og han fortæller i sin blog, at han tog flyet 06:40 og var oppe 03:15, for til sidst at stå på banen samme dag.

Selvom det er svære forhold, pointerer Patrick, at sådan er tour livet, og man må justere sig ud fra, at alt kan ske.

Patrick mødte i 2. kval-runde 16-årige no. 600 Bruno Caula (ARG), der vandt 6-2, 3-6, 6-2 efter 2½ timers kamp, som blev spillet med lys på anlægget, hvor den var dagens sidste kamp.
Efter kampen havde Patrick desuden denne kommentar:
Ham jeg spillede mod havde gjort det rigtig godt i Colombia også, så jeg vidste at det ville blive en hård opgave. Men han var bedre på dagen og jeg var totalt udmattet og træt mentalt. Men selvom jeg var træt mentalt kæmpede og sled jeg stadig som altid. Jeg manglede bare kræfter, som jeg havde tidligere, samt bedre beslutninger på game bolde.

I næsten samme minut, som denne omtale blev udgivet på Tennisavisen, blev modtaget notifikation om, at nedenstående – med kommentarerne fra både Helena, Lukas og Patrick – var slået op på EuroElite’s Facebook

Forrige artikelITF Petit-bourg: Emilie Francati “snydt” for to matchbolde i doublefinale
Næste artikelFavoritter falder på stribe: Murray og Nishikori ude af Australian Open
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.