Rafael Nadal var to gange nede med et sæt, inden han til sidst fik nedkæmpet en fysisk mærket Alexander Zverev i fem sæt.

To generationer mødtes tidlig morgen dansk tid i tredje runde af Australian Open. Alexander Zverev og Rafael Nadal. Mange øjne var rettet mod netop dette opgør, hvor de fleste forventede, at Nadal kunne komme i problemer.

Det tyske stortalent er af mange spået som en fremtidig verdensetter, og Zverev beviste da også, at han kan lege med blandt de store. Men da kampen for alvor skulle afgøres, var der ikke mere tilbage i tanken. Nadal vandt opgøret 4-6, 6-3, 6-7 (5), 6-3, 6-2 og er klar til fjerde runde.

Det startede ellers suverænt for den 19-årige tysker, der aktuelt ligger nummer 24 i verden. I kampens første parti fik Zverev brudt Nadal med sine hårde, tunge grundslag, der med det samme sendte spanieren på glatis. Det break holdt han sættet ud og vandt 6-4.

I andet sæt hævede Nadal sit niveau, og denne gang var det ham, der fik breaket. Verdens nummer 9 har ikke vundet en Grand Slam siden French Open tilbage i 2014, og det var tydeligt, at Nadal vil vise både sig selv og resten af tennisverdenen, at han ikke har vundet sin sidste Grand Slam. Han var pumpet op og bare et break udløste vild jubel hos spanieren. Han vandt andet sæt, men alligevel havde man fornemmelsen af, at kampen kunne gå begge veje.

I tredje sæt fulgtes de pænt ad, inden Zverev i tiebreaken endnu en gang beviste, at han er fremtidens store stjerne. Med store server og aggressive grundslag var Nadal oftest i defensiven, og tyskeren vandt en tæt tiebreak. I fjerde sæt kom Zverev dog hurtigt bagud med et break, og kampen skulle ud i femte og afgørende sæt.

Igen kom Nadal hurtigt foran med et break, men tyskeren fik svaret igen og kom på 2-2. Zverev var dog langt fra i samme fysiske forfatning som Nadal og fik krampe i femte sæt. Han kæmpede bravt, men Nadal overmatchede ham fysisk, og efter fire timer og fem minutter kunne han bryde ud i jubel.

I fjerde runde kommer Nadal igen på en hård opgave, når han står over for franske Gael Monfils, der er seedet seks i turneringen. Han slog i sin tredje runde Philipp Kohlschreiber i tre sæt. Monfils har vist storform i denne uge og har således kun tabt et enkelt sæt ved Australian Open, inden opgøret mod Nadal.

Djokovic’ banemand fortsætter

Denis Istomin vandt sin hidtil største sejr i karrieren, da han chokerede hele tennisverdenen ved at sende den forsvarende mester, Novak Djokovic, ud af turneringen i anden runde. Sejren ser ud til at have givet usbekeren, der er rangeret som nummer 117 i verden, en spandfuld selvtillid.

Han vandt nemlig sin tredje runde mod spanske Pablo Carreno Busta, der ligger nummer 31 i verden. Igen skulle Istomin ud i fem sæt, inden han på ny overraskede. I fjerde runde møder han enten Richard Gasquet eller Grigor Dimitrov, der spiller senere i dag.

Tredjeseedede Milos Raonic spillede sig i morges også videre til fjerde runde, da han slog Gilles Simon ud af turneringen. Raonic er i samme lodtrækningshalvdel som andenseedede Novak Djokovic og med ham ude af turneringen, er han nu favorit til at nå finalen. I fjerde runde møder han spanske Roberto Bautista Agut.

4. runde:

Andy Murray (1) – Mischa Zverev

Milos Raonic (3) – Roberto Bautista Agut (13)

Stan Wawrinka (4) – Andreas Seppi

Kei Nishikori (5) – Roger Federer (17)

Gael Monfils (6) Rafael Nadal (9)

Dominic Thiem (8) – David Goffin (11)

Jo-Wilfried Tsonga (11) – Daniel Evans

Grigor Dimitrov (15)/Richard Gasquet (18) – Denis Istomin

Forrige artikelAustralian Open 2017: Johanna Konta var for stærk en cocktail
Næste artikelITF Petit-bourg: Emilie Francati “snydt” for to matchbolde i doublefinale
Daniel Nøjsen Fallah er journaliststuderende på Journalisthøjskolen i Aarhus. Han er tenniselsker, der drømmer om at dække verdens bedste sportsgren. Daniel har spillet tennis i 10 år, hvor både turneringer og trænergerninger har været på programmet. Særligt ATP-touren følges tæt, hvor favoritterne er Rafael Nadal og Frederik Løchte.