Benjamin Hannestad havde fem break-muligheder i 2. sæt, men gode server fra 4. seedet modstander afværgede dem alle

Efter tre overbevisende sejre i kvalifikationen ved $10.000 turneringen Eagle Landing Tennis Classic, Orange Park, Florida bevirkede lodtrækningen til hovedturneringen, at Benjamin Hannestad i 1. runde mødte 4. seedede Adam El Mihdawy (USA), der er no. 538 på ATP-ranglisten, hvor Benjamin er no. 1436.

Trods forskellen i rangering var der dog ikke markant forskel på niveauet, og Benjamin følte selv, at han kunne have vundet kampen, men den afgørende forskel var, at danskeren i 2. sæt ikke formåede at udnytte sine chancer.

I 1. sæt lykkedes det Benjamin at bryde modstanderens serv en enkelt gang på 3 break-muligheder, men da han selv blev brudt 3 gange af 8, gik 1. sæt til El Mihdawy, som bedre en Benjamin udnyttede, når danskeren ikke fik 1. serven i spil, men kun vandt 30 procent bag 2. serven.

I 2. sæt blev der rettet op på dette, og selvom procenten for 1. serven faldt fra 57 til 53, vandt Benjamin 59 procent bag 2. serven, og i modstanderens serv havde Benjamin 5 muligheder for at bryde serv, men hver gang blev det afværget.
Indtil Benjamin servede bagud 5-6 havde han kun en enkelt gang været nødt til at afværge en break-bold, men på amerikanerens 2. mulighed slog han til og vandt kampen 6-3, 7-5.

Benjamin fortalte efter kampen, at han sad tilbage med en irriterende følelse, da han egentlig følte, at kampen var hans.
Han synes, at han gjorde det rigtige på de mange chancer han havde, men måske missede han minimalt, som han selv udtrykker det, mens modstanderen på flere andre sendte et es eller en servevinder af sted, hvor Benjamin kun lige får ketsjeren på, hvilken han anerkender som flot af modstanderen.

Selvom Benjamin sad tilbage med en følelse af frustration, var han godt tilfreds med sit spil, og det var en fin følelse at konstatere, at han er helt på niveau med en spiller, der har vundet 8 Futures.

Benjamin havde håbet at kunne være med i double, men han og makkeren var akkurat 1 plads fra at komme med.

I næste uge er Benjamin tilmeldt Mardy Fish Children’s Foundation Tennis Championships i Vero Beach, Florida, hvor han formentlig skal forsøge at kæmpe sig igennem 3-4 kvalkampe for at komme med i hovedturneringen.

 

Forrige artikelITF junior Nottingham: Clara Tauson i anden runde mod Ebba Rosberg.
Næste artikelITF Junior Nottingham: Sikker sejr til Clara Tauson
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.