Julia Boserup kunne med en finale plads i Midland nå et af sine store mål, som er top 100 på WTA-ranglisten.

For ca. et år siden var 25-årige dansk-amerikanske Julia Boserup rangeret omkring no. 200 på WTA-ranglisten, men især en god periode ved Wimbledon, gav næring til at tro på, at hendes store mål om top 100 var realistisk.

For at afslutte Midland turneringen, skrives her lidt om både semi og kvart-finale.

Julia mødte nu i kvart-finalen Anna Karolina Schmiedlova (AKS) fra Slovakiet, Anna har siden hun var nummer 26 i 2015, været gennem en svær periode og er nu rykket ned til #273 i Rankingen, men de forudgående kampe havde vist hun er på vej tilbage, og det skulle også vise sig at blive et tæt kamp.

Som i de forudgående kampe var Julia en lidt langsom starter og taber 1. sæt med 2-6.
I andet sæt kommer Julia ret hurtigt foran med 4-0, men AKS får brudt tilbage til 4-1, men Julia får et break, til at føre med 5-1, før hun vinder 2. sæt med 6-2.
3. sæt skulle vise sig at blive mere tæt, da de med 2 breaks starter sættet, men derefter holder de deres server til 5-4 til Julia. Her ved 5-4 er der et langt game, hvor AKS redder 4 matchbolde, før hun holder serve til 5-5. Julia holder sin serve til at føre med 6-5 og kommer foran 40-15 i AKS’s servegame, før kampen afsluttes med at AKS laver en double fejl på matchbolden og Julia vinder kampen med 2-6, 6-2, og 7-5.

Undertegnede vil kun kort skrive om semifinalen, hvor Julia var oppe imod overmagten, da hun mødte Tyske Tatjana Maria (nr. 128). Maria der før hed Tatjana Malek, har i mange år boet i USA og er blevet gift med sin træner og været på en baby pause. Jeg så engang Maria spille i Kolding, da der her i Danmark var en 100.000 dollars turnering i Odense, var jeg i 2 dage i Kolding tennis klub, hvor kvalifikationen blev spillet.
Julia tabte desværre igen hurtigt 1. sæt, denne gang med 1-6. 2. sæt blev mere lige, til at Julia holdt sine serve partier, til at føre med 4-3. AKS holdt sin serve til 4-4, men Julia tabte da sin serve og Maria kunne serve for kampen, hvad hun gjorde med at lave 3 af hendes ialt 12 esser, i det parti og hun vandt kampen med 6-1, 6-4.

Top 100 glippede dermed for Julia, hvor det nu i finalen mellem Maria og Britten Naomi Broady skulle afgøres hvad plads Julia ville havne på. Broady kunne ved at vinde finalen overhale Julia, men det skete ikke, da Tatjana Maria vandt finalen med 6-4, 6-7, 6-4.

Julia Boserup vil så næste i uge, være nummer 103 på WTA Rankingen, vi på Tennisavisen ved ikke hvor Julia efterfølgende vil spille, i forsøget på at vinde de ca. 25-30 points mere, for at komme ind i Top 100, men der er ingen større ITF turneringer i USA i nær fremtid, hun kan deltage i…

 

Forrige artikelDavis Cup: Løchte sikrer den endelige sejr over Marokko
Næste artikelEM U14 piger kval: Dansk sejr i kampen om 7. pladsen
Jørn Hansen
Jørn Hansen er udpræget tennisnørd. Han har mange års erfaring med tennis og følger med i alt der sker hovedsageligt på WTA-touren. Derudover har Jørn været ude live ved mange udenlandske tennisturneringer.