34-årige Morten Lyngbæk har fortsat ambitioner om at spille Futures og vinde tenniskampe, men drivkraften er også at bruge sporten som billet til gode oplevelser og interessante steder

I Tennisavisens omtaler af danske spillere, der deltager i internationale turneringer på Futures-niveau, støder man kun ganske få gange på Hørsholms 34-årige Morten Lyngbæk.
Siden Morten spillede en enkelt kamp ved en 10K turnering i Herzliya i Israel i marts måned, hvor han endda måtte trække sig efter at have tabt 1. sæt 3-6 mod Gilad Tamar (ISR), har han indtil den forløbne weekend ikke deltaget i international sammenhæng i år.

I den forløbne weekend har Morten dog deltaget i kvalifikationen til 10.000 turneringen Kuwait F3 i Meshref, hvor han i 1. kvalrunde vandt 6-3, 6-1 over Yanik Kaelin (SUI), hvorefter han i kvalfinalen tabte 3-6, 2-6 til Andrei Patrui (ROU).

Da Tennisavisen kontaktede Morten for at få lidt at vide om, hvilke mål han har med sin tennis, og om han har planer om at spille flere internationale turneringer, fremsendte Morten dette svar:

“Jeg spillede for 6-7 år siden Futures i Europa med ambitionen om at opnå en ranglisteplacering. Ambitionen er fortsat at vinde tenniskampe, men mindst lige så meget at bruge sporten som billet til nye oplevelser på interessante steder.
Måske passer begrebet tennisturist bedst til mig nu. Min plan er at fortsætte på denne facon med nogle turneringer hver sæson, så længe lysten og fysikken vil det.”

Morten mener at niveauet i de fleste Futures svarer nogenlunde til Elitedivisionen, og derfor opfordrer han – især de yngre – danske spillere til at prøve sig selv af i sådanne turneringer, og han tilføjer denne kommentar:

“Forholdene er sjældent luksuriøse, modstanderne er mange, og alle kan spille solidt. Selve kampen på banen er en brøkdel af den samlede pakke. Koordinering af rejse, træning og mad er mindst lige så afgørende elementer, når man spiller international tennis. Og det er en hård branche. Til gengæld belønnes man med en sjælden mulighed for at udvikle sig som både atlet og menneske.”

Forrige artikelITF Heraklion: Holmgren jagter ATP-point inden college
Næste artikelFed Cup Finalen 2016: Tjekkiet vinder finalen for 3. år i træk
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.