FED CUP FINALE
Date: 12 Nov – 13 Nov 2016
Venue: Rhenus Sport, Strasbourg, France
Surface: Hard, Indoor

Her før anden dages kampe, var stillingen 1-1 mellem Frankrig og Tjekkiet, så alt kunne stadig ske og de skulle ud i 5. og sidste kamp før det hele blev afgjort.

I dagens 1. kamp mødtes de 2, der efter planen var sat til at spille, Caroline Garcia vs. Karolina Pliskova.

Garcia der havde vundet på 1. dagen, spillede stadig godt og vandt 1. sæt med 6-3, i et sæt hvor Pliskova kun lavede 1 es, mod 3 esser til Garcia.
I 2. sæt kom Pliskova bedre med, førte med 3-1, 4-1 og 5-2 før Garcia kom lidt tilbage til 5-3, men Pliskova vandt 2. sæt med 6-3.

Så det skulle afgøres i et 3. sæt, hvor de begge holdt deres server til stillingen 3-3, Garcia holdt sin serve til 4-3 og fik brudt Pliskova’s serve til at føre med 5-3, hvor efter hun holdt sin serve ret let, til at vinde kampen med 6-3, 3-6, 6-3. Nu førte Frankring så med 2-1, i en ud til bedst af 5 kampe’s match.

I dagens 2. kamp kom det som en overraskelse, med at det var Alize Cornet vs. Barbora Strycova der skulle spille, Petra Kvitova var vist blevet let skadet i foden siges det.

Da undertegnede ikke så hele første sæt, kun at Strycova vandt ret let med 6-2.
I andet sæt kom Cornet foran med 3-0 og 4-1, før Strycova fik udlignet til 4-4, Strycova kunne senere serve kampen hjem ved 6-5, men Cornet fik brudt tilbage og det hele skulle afgøres i en tiebreaker, som Strycova vandt med 7-4.
Stillingen i Fed Cup Finalen var nu lige 2-2, så doublen skulle afgøre det.

De 2 par i doublen blev Garcia og Mladenovic, som er Verdens bedste par, ifølge Rankingen, hvor Tjekkerne måske lidt overraskende, stillede op med Pliskova og Strycova.

Jeg ved ikke om det var et for nervøst fransk par, på hjemmebane i en afgørende kamp, som gjorde de ikke spillede op til deres bedste, men Tjekkerne vandt den sidste kamp med 7-5, 7-5. Dermed var det Tjekkiet, der for 3. år i træk vandt Fed Cup Finalen. De har nu vundet den Finale 10 gange ialt.

På billedet fra venstre, Hradecka, Strycova, Kvitova, Pliskova og Pala.

Forrige artikelITF Meshref: Morten Lyngbæk ambitiøs “tennis-turist”
Næste artikelITF Nicosia: Maxim Landa sikkert videre fra kvalifikation
Jørn Hansen er udpræget tennisnørd. Han har mange års erfaring med tennis og følger med i alt der sker hovedsageligt på WTA-touren. Derudover har Jørn været ude live ved mange udenlandske tennisturneringer.