Philip Ørnø tabte i 2. runde i kvalifikationen, men hans gode råd hjalp August Holmgren videre til kvalfinalen

For det meste fungerer Philip Ørnø som træner i Gentofte, og han er ofte medrejsende coach for Emilie Francati, som mandag spiller 1. runde mod Steffi Distelmans (BEL) ved $10.000 turneringen 9th Hellenic Zeus ITF Pro Circuit i Heraklion, hvor der næsten hver eneste uge afvikles Futures turneringer.

Philip Ørnø og Emilie Francati
Foto: Fra Gentofte Tennisklubs facebook

For en gangs skyld har Philip også selv deltaget i kvalifikationen til samme turnering, og han fik en god start, da han i 1. kvalrunde vandt over Luke Saunders (CAN) 6-1, 6-2.
I 2. runde mødte han 15. seedede Milos Nikolic (SRB), der vandt 6-4, 6-1.

Også klubkammeraten August Holmgren deltager i kvalifikationen til turneringen, hvor han i 1. kvalrunde vandt over Kuzey Cekirge (TUR) 6-3, 6-3.
Det blev også til sejr i 2. kvalrunde, hvor August vandt over 12. seedede Aljaz Jakob Kaplja (SLO) 6-3, 6-2.

Det kom ham til gavn, at Philip under opvarmningen havde påpeget, at August lænede sig for meget mod venstre i serven, og da det blev ændret, var serven straks meget bedre, hvilket kom ham til gode i kampen, hvor han servede bedre end nogensinde, og han servede 2 esser i hver af hans to første servepartier.

August, der er meget selvkritisk i sin evaluering, fortalte efter kampen, at det hurtige underlag bevirkede, at han kom lidt for sent med nogle af slagene fra baghånden.
Det rakte dog til sejr alligevel, og dermed er August fremme i kvalfinalen, hvor han søndag møder 6. seedede Maxim Tybar (BLR), der ligesom August er 18 år.

August har indgået en aftale med University of San Diego, hvor han starter efteråret 2017.
Sander Gjøls-Andersen, der i et par år har gået på “konkurrenten” San Diego State University ser frem til, at August kommer til San Diego, hvor han ifølge Sander kommer til et godt team og en god akademisk skole.

Ovenstående profilbillede er en manipuleret udgave af nedenstående billede, som blev taget ved Wimbledon

August Holmgren
Foto: Holmgren – August Holmgren