Clara Tauson fandt storspillet frem, da hun fredag spillede sig videre til semifinalen i både single og double ved Grade 1 turnering i Østrig

14-årige Clara Tauson drømmer uden tvivl om at skabe sig en stor karriere som tennisspiller, og hun vil formentlig helst ikke hverken opfattes som en ny “Wozniacki” eller en ny “Tauson” efter sin farbror, men som “Clara Tauson”, hvilket Tennisavisens skribent da også foretrækker.

Det er dog svært at undgå at sammenligne med Caroline Wozniacki, som på samme alderstrin i sin tid allerede var et navn, som de fleste danskere var klar over kunne nå langt i sin sport.
Da Clara for et år siden blev den hidtil yngste senior DM-vinder som 13-årig blev det bemærket blandt de hjemlige medier, og Clara blev endda interviewet til TV2 Sport, som havde indslag fra DM-finalen, hvor der netop blev fokuseret på, at hun havde slået Caroline Wozniackis rekord som den hidtil yngste DM-vinder.
Det blev erkendt, at indslaget formentlig ikke var blev bragt, hvis Clara havde tabt finalen dengang.

Siden dengang har der ikke været den store medie-bevågenhed, selvom Clara faktisk alderen taget i betragtning har klaret sig ganske glimrende med fornemme resultater i en række Grade 2 turneringer, hvor det endda blev til en enkelt finale for få uger siden.

I denne uge, hvor Clara deltager i Grade 1 turneringen “1. City of Wels Junior – Grand – Prix 2017 Powered by EWW – Gruppe” har hun indtil videre leveret præstationer, som med god ret tåler sammenligning med det niveau, som Caroline Wozniacki præsterede på samme alder, så mon ikke flere Danske tennis-skribenter snart får øjnene op for, at der faktisk også er andre spillere end Wozniacki, der er værd at holde øje med.

I kvartfinalen ved den aktuelle turnering viste Clara endnu en gang spil af meget høj klasse, da hun mødte 17-årige Andeea Prisacariu (ROU), der efter sikre sejre i kvalifikationen i ligeså overbevisende stil havde vundet over no. 203 Danai Petroula (GRE) og 7. seedede 17-årige no. 80 Ekaterina Vishnevskaya (RUS) samt det 16-årige Finske stortalent no. 89 Oona Orpana.

Derfor gik Clara ind til kampen med stor ydmyghed og respekt for sin modstander, men hun skænkede ikke denne historik en tanke efter starten af kampen, som hun indledte med “lyn og torden”, og hun bragte sig foran med en god dossering og omhyggelig afslutning på duellerne.
Clara formåede med tempo og den rette dosering at fremprovokere fejl hos den ellers boldsikre Rumæner, og efter spil af virkelig høj klasse sikrede Clara sig 1. sæt 6-3.

Clara fortsatte i samme stil og bragte sig på 3-0 i 2. sæt, men Rumæneren fik arbejdet sig tilbage i sættet ved 2-3, hvor kampen igen var helt åben.
Clara fandt dog storspillet frem og viste, at hun er i stand til at finde de rette løsninger, og hun brød modstanderens serv blankt til slutresultatet 6-3, 6-2.

Den succesfulde double konstellation sammen med Kristyna Lavickova (CZE) fortsatte på imponerende vis, og de var endnu bedre end ved de tidligere kampe, da de senere fredag vandt en seværdig kamp mod 5. seedede Viktoriia Dema (UKR)/Oona Orpana (FIN) 7-5, 7-5.

Med disse resultater vil Clara på den næste rangliste formentlig være omkring no. 80 og hun vil derved være no. 6 i årgang 2002. Desuden vil hun være den højst rangerede 14-årige Europæer på ranglisten, hvor Qienwen Zheng (CHN) er den eneste 14-årige, som er højere rangeret.

Lørdag spiller Clara således to semifinaler, hvor hun først møder 12. seedede 16-årige Elisabetta Cocciaretto (ITA), der er no. 100 på ranglisten, og efter ca. en times pause gælder det doublen mod 1. seedede Anna Laguza (UKR)/Ekaterina Vishnevskaya (RUS).

 

Forrige artikelDagens kampe lørdag 22. juli: Semifinaledag i 3 ATP og 2 WTA turneringer
Næste artikelDagens kampe søndag 23. juli: Finale dag i 3 ATP og 2 WTA turneringer
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.