9-11 i 2. sæts tiebreak var de manglende marginaler, der udgjorde forskellen, da Clara Tauson sluttede en fornem uge med avancement til top 80 på ITF-ranglisten

Det blev de små marginaler, som forhindrede at Clara Tauson og hendes Tjekkiske makker Kristyna Lavickova fik presset Selma Stefania Cadar/Andreea Prisacariu (ROU) ud i et afgørende 3. sæt, da de tabte finalen ved Grade 1 turneringen “1. City of Wels Junior – Grand – Prix 2017 Powered by EWW – Gruppe” i Østrig med de tætte cifre 3-6, 6-7(11).

I de tidligere kampe spillede både Clara og hendes makker på et konstant højt niveau, mens de i finalen mere skiftedes til at ramme topniveauet, hvilket ikke var nok til sejren, selvom Clara spillemæssigt var kampens bedste.

Det blev pointmæssigt en udbytterig uge for Clara, der forbedrer sin rangering væsentligt.
På den seneste rangliste er hun no. 102 med 320 point, der er fordelt med 285 i single og 140 i double, som tæller 25 procent.
Med semifinalen i single optjenes 80 point og finalen i double giver 75 point. Dog modregnes 6. bedste, som er 30 i single og 20 i double.
Derved når Clara op på (285+80-30) 335 i single og (140+75-20) 195 i double, som tæller 25 procent, og derved når hun i alt op på (335 + 195/4) 383.75, hvilket formentlig vil bringe hende i top 80.

Turneringen har uden tvivl også bekræftet for Clara, at hun allerede som 14-årig kan begå sig blandt de bedste juniorer, når hun spiller op til sit allerbedste.
Det mindste dyk i niveau mod ældre og fysisk stærkere spillere medfører straks, at partierne glider af hænde, og derfor er deltagelse på niveauet i de højere kategorier med til at give den rutine og robusthed, som fremover uden tvivl vil betyde, at der også ligger titler og venter på Clara på disse niveauer.

Forrige artikelDagens kampe mandag 24. juli: ATP 500 Hamburg og WTA Båstad samt EM juniorer
Næste artikelLeschly Cup: Hannestad vinder jævnbyrdig herre-række. Barritza suveræn hos damerne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.