3. gang blev ikke "lykkens gang" for Emilie Francati i single, da hun i kvartfinalen blev stoppet af 6. seedet tysker, som til gengæld trak sig i double, hvor Emilie spiller finale lørdag

For 3. gang i indeværende sæson er Emilie Francati nået frem til kvartfinalen, da hun ved  Grade 1 turneringen Trofeo Juan Carlos Ferrero i Villena, Spanien blev besejret af 6. seedede no. 6, 17-årige Katharina Hobgarski (GER), som vandt 6-4, 6-2.

Emilie har dog uden tvivl fået masser af kamperfaring på grus, efter 7 kampe i Brasilien i marts måned, og senest 5 kampe i Spanien, og med 3 kvartfinaler har hun desuden dokumenteret, at hun kan levere stabile resultater på grus, som også er underlaget ved FED Cup i Montenegro i næste uge.

Emilie/Emily i double-finale for 2. uge i træk

Som tidligere nævnt nåede Emilie henholdsvis semifinalen og finalen i double ved de 2 turneringer i Brasilien, hvor hun spillede sammen med Usue Matane Arconada (USA).
I de 2 seneste turneringer i Spanien spiller Emilie igen sammen med Emily Arbuthnott (GBR), som hun opnåede semifinale med ved Australian Open.

I sidste uge blev det til en finaleplads i Benicarlo, og lørdag står Emilie og Emily i endnu en finale, da de fredag vandt på walkover over 2. seedede Katharina Hobgarski (GER)/Charlotte Robillard-Milette (CAN).
I finalen lørdag kl. 1300 møder 4. seedede Emilie/Emily 8. seedede Cristina Bucsa (ESP)/Rebeka Masarova (SUI), som i semifinalen vandt 6-1, 6-2 over 3. seedede Ekaterina Kazionova/Sofya Zhuk (RUS).

Emily Arbuthnott nåede ligesom Emilie til kvartfinalen i single, hvor hun tabte 1-6, 6-4, 4-6 til 13. seedede (103) Rebeka Masarova (SUI), så Emily kan med finalesejr i double sammen med Emilie få en kærkommen revanche for nederlaget i single.
Den 15-årige Masarovva møder i semifinalen i single sin 17-årige double makker (232) Cristina Bucsa (ESP).
Også i den anden semifinale er der en 15-årig deltager, (78) Eva Guerrero Alvarez (ESP), som møder Emilies 17-årige tyske ,”overmand”.

Forrige artikelATP Casablanca: Festen stoppede for algerisk overraskelse
Næste artikelWTA Katowice: Ungdommens halve sejr
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.