Efter en enkelt sejr måtte Olga Helmi forlade belgisk turnering i 2. runde. Helena Francati tabte første kamp i både single og double

Olga Helmi og Helena Francati, der begge er 16 år, har i den forløbne uge været et smut i Belgien for at deltager i Grade 4 turneringen Heiveld Junior Indoor Open 2016 i Sint-Katelijne-Waver, hvor Olga som følge af hendes rangering som no. 257 er seedet 1 i turneringen.

Olga vandt i 1. runde (R64) 6-1, 6-1 over Olivia Alfredsson (SWE), hvorefter hun i 2. runde mødte den jævnaldrende Sofia Markova (GER), der overraskende vandt 7-6(4), 6-2 over den danske favorit.

Helena Francati
Foto: Sportsfotograf.com. – Helena Francati

Helena, der er seedet 7 og rangeret som no. 571, mødte 16-årige Liesl Pieters (BEL), som har været gennem kvalifikation, og efter en jævnbyrdig 3-sætter blev det belgisk sejr 6-4, 6-7(3), 6-2.
Belgieren vandt også de næste 3 kampe, og hun er fremme i semifinalen.

Helena var også med i double, hvor hun var seedet 4 sammen med Louise Wittouck (BEL), og derfor var de oversiddere i 1. runde.
I 1/8-finalen mødte de det hollandske par Gabriella Mujan/Margriet Timmermans, som vandt 6-3, 6-4.

På papiret kunne man have forventet, at de danske piger havde klaret sig bedre, men alene ud fra resultater kan man ikke vurdere ret meget, da mange forhold spiller ind, herunder også modstandernes niveau, som langt fra altid kan aflæses i ranglisterne.

Jonas Svendsen, som var med Helena i Belgien, har da også nogle betragtninger, som understreger førnævnte pointe.
Helena havde en god kamp mod en god modstander, hvor kun det essentielle – sejren – manglede.
Helena er dog tilbage på det rette spor, og derfor tvivler han ikke på, at sejrene nok skal komme igen.

Forrige artikel2. runde i kvindernes DH-turnering
Næste artikelITF Sheffield: Frederik Løchte Nielsen i finalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.