3 af de tilbageværende 4 danskere vandt i 2. runde i kvalifikationen. Rebekka La Cour Hillingsø var alene om at gå videre til hovedturneringen, hvor Olga Helmi og Philip Hjorth indtræder.

(1744) Sean Zachory Ellingsen tabte som den eneste dansker i 2. runde af kvalifikationen ved Grade 4 junior-turneringen Oslo ITF 2015, da han i et drama af en kamp blev besejret i 3 sæt af Jose Van Hafe Perez (POR) med cifrene 6-4, 4-6, 6-3.

KB-træner Rune Ellingsen havde denne kommentar efter kampen

[quote_box_center]Sean var hele kampen igennem godt med, og det var med mindst mulig margin at kampen blev tabt.
Sean spillede desværre for passivt på de vigtige bolde.[/quote_box_center]

Det samme har vi også nogle gange set selveste Caroline Wozniacki forfalde til. Lad os håbe, at Sean bruger denne erfaring til at vise større mod næste gang en kamp er på vippen.

Tennisspilleren Sean Zachory Ellingsen
Foto: Sportsfotograf.com.

5. seedede (1321) Kasper Elsvad vandt til gengæld i 3 sæt over Oscar Hawken (NOR) 3-6, 6-1, 6-2, hvorefter han i kvalfinalen samme dag tabte 6-7(5), 3-6 til Roscoe Bellamy (USA).

Kommentar fra Rune Thomsen

[quote_box_center]I kvalfinalen tabte Kasper desværre til Orange bowl semifinalisten i 2014 U14, og USA bedste årgang 2000 dreng Roscoe Bellamy.
I første sæt havde Kasper 4-0 men tabte alligevel sættet og kampen med 6-7 (4) 3-6.
I andet sæt havde Kasper også flere break chancer, men amerikaneren var for stabil.
Dette har klart været Kaspers bedste kamp på denne tur.[/quote_box_center]

Tennisavisen mangler nye billeder af Kasper, som var 2-3 år yngre på dette billede.

Tennisspilleren Kasper Elsvad
Foto: Sportsfotograf.com.

Begge de danske piger gik videre til kvalfinalen efter overbevisende sejre til (WC) Emilie Hansen over Victoria Schnell Jacobsen (NOR) 6-1, 6-1 og til 4. seedede (1581) Rebekka La Cour Hillingsø over (WC) Emma Rosen (SWE) 6-0, 6-1.

I kvalfinalen mødte Emilie 1. seedede (1176) Klara Silka (POL), som vandt 6-3, 6-0, mens Rebekka som den eneste af de danske deltagere i kvalifikationen sikrede sig adgang til hovedturneringen med sejr 6-2, 6-2 over (WC) Lise Sentenac (FRA)

Rune Thomsen havde denne kommentar til pigernes indsats

[quote_box_center]Rebekka har på denne tur hævet sit bund niveau, og været mere stabil igennem en hel kamp, derfor vinder hun også disse kval kampe “cifremæssigt let”.[/quote_box_center]

[quote_box_center]Emilie Hansen vinder første kamp 6-1 6-1 over Norges næstbedste årgang 2000 pige.
I kvalfinalen taber hun desværre med 6-3 6-0. I 1. sæt havde hun chancer til at komme på 4-5 og dermed åbne kampen op, men desværre blev de misbrugt[/quote_box_center]

Tennisspilleren Emilie Hansen
Foto: Sportsfotograf.com.

Inden søndagens 2 kval-runder vurderede Rune Thomsen, at 1-2 spillere havde mulighed for at komme videre til hovedturneringen, så målsætningen er stort set opfyldt, selvom det havde været prikken over i’et, hvis Kasper lige havde fået en sejr mere.
Han var dog meget tæt på at komme med alligevel som Lucky Loser, da der var 2 afbud til hovedturneringen, men i lodtrækningen om disse 2 pladser mellem 3 spillere gik “sorteper” desværre til Kasper, som endda selv trak lod.

Rune kunne desværre også fortælle, at August Holmgren vrikkede om på foden i hans sidste kamp i Gjövik, og derfor har han været nødt til at melde afbud til turneringen i Oslo, hvor han ville være seedet 2.

Dermed er Philip Hjorth eneste dansker i Boys single, og han spiller mandag  1. runde mod Simon Carr (IRL), som er rangeret 7 pladser lavere end Philip, der er no. 702.

På billedet ses Philip Hjorth og August Holmgren. Foto: Wee Thian Yew.
På billedet ses Philip Hjorth og August Holmgren. Foto: Wee Thian Yew.

I Girls single spiller Rebekka ligeledes 1. runde mandag mod (688) Katie Lafrance (USA).
Hvis hun klarer den opgave, kan 2. runde blive mod 1. seedede (362) Astrid Wanja Brune Olsen (NOR).

Olga Helmi er i kraft af de gode resultater i Vesterås og København avanceret til no. 618 på ranglisten, og derfor vil hun ofte være seedet i Grade 4 turneringer.
Olga er seedet 8 og møder i 1. runde (WC) Sofie Bomark Syversen (NOR), som hun har mødt en enkelt gang tidligere, da hun i starten af året vandt 6-1, 6-3 i Vesterås, hvor Olga efterfølgende nåede finalen – og fik både blomster og pokal.

Olga Helmi efter finalen i Vesterås januar 2015
Olga Helmi efter finalen i Vesterås januar 2015
Forrige artikelWTA Doha: Afbud fra Halep kan give Wozniacki revanche mod Azarenka
Næste artikelATP Cherbourg Challenger: Ingen kvalifikation til Løchte i denne omgang
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.