Selvom ingen danskere var i semifinalen i single, var det i historisk perspektiv alligevel flotte danske præstationer med 4 spillere i kvartfinalerne. Emilie Hansen og Ida Emilie Krause tabte semifinale i double

Morten Henriksen, som er Tournament Director ved Grade 4 turneringen FBT Int. Junior Challenge 2016  i Odense, har reageret på Tennisavisens opfordring til at bidrage til, at Tennisavisens dækning af turneringen bliver lidt mere end opremsning af resultater for de danske deltagere.

Her følger Mortens bemærkninger, som indledes med ovenstående emne-overskrift

Så blev det tordag aften her i Fruens Bøge Tennisklub, og dermed er kvartfinalerne i Fruens Bøge International Junior Challenge 2016 overstået.
Desværre bliver semifinalerne som afvikles fra kl. 10.00 fredag uden dansk deltagelse, idet alle 4 danskere i kvartfinalerne måtte forlade turneringen trods flotte indsatser.
Set i historisk perspektiv er det flot, at så relativt mange danske spillere endnu er med i turneringen på så sent et tidspunkt, og for flere af spillerne var det marginalerne, som kom til at få afgørende betydning. Det lover godt for fremtiden!

ITF Junior Odense: Alle danskere færdig efter kvartfinale

Om selve arrangementet har Morten, der havde bedre held end sin kollega Tom Gustavsen ved TE U14 i Birkerød til at lave aftaler med vejrguderne, disse bemærkninger

Set med turneringsafviklings brillerne på, har vi her i Odense været velsignet af fantastisk tennisvejr, og i en uge hvor regnen har spulet gader og stræder rene andre steder i landet, har det – med undtagelse af i mandags – kun dryppet ganske lidt et par gange – dog langt fra nok til at skulle afbryde nogle kampe.

Niveauet på banerne har spillemæssigt været ganske imponerende og både spillere, coaches og forældre har i stor stil udtrykt begejstring for afviklingen af turneringen, hvilket alle de frivillige medlemmer som hjælper med afviklingen naturligvis er både glade for og stolte over.
Nu holder vi tungen lige i munden her på falderebet og glæder os til de sidste par dage før karavanen lukker og slukker i Odense og drager videre til Århus.

Som omtalt efter torsdagens kampe, var eneste tilbageværende danske spillere Emilie Hansen og Ida Emilie Krause, der i semifinalen mødte 1. seedede Anastasia Abramyan (RUS) og Csenge Furak (HUN), som levede op til favoritværdigheden med sejr 7-5, 6-2, og de møder i lørdagens finale 2. seedede Sophia Derivan (IRL) og Sabhyata Nihalani (IND), der i den anden semifinale vandt over Julie Belgraver (NeD) og Daria Frayman (RUS).

Sidstnævnte vandt som tidligere nævnt over Clara Tauson i kvartfinalen, og det blev til endnu en sejr, da hun i semifinalen vandt over 11. seedede Anna Laguza (UKR) 6-4, 6-4.
Dermed er den useedede 14-årige russer i finalen, hvor hun møder 5. seedede, 16-årige no. 432 Nika Zupancic (SLO), der vandt over 10. seedede no. 625 Maria Budin (GBR) 6-4, 4-6, 6-1.

I Boys singles er finalen mellem 8. seedede (497) William Grant (USA) og 9. seedede (511) Duje Ajdukovic (CRO).
Sidstnævnte vandt 7-5, 6-3 over (358) Ien Schouten (NED), som havde sendt Patrick Kristensen ud i kvartfinalen.
William Grandt vandt over 6. seedede (481) Stijn Slump (NED) 3-6, 6-2, 6-2.

Finalen i Boys double bliver de to førnævnte hollændere (Schouten/Slump), der er seedet 1, og 2. seedede Emile Hudd/Ewen Lumsden (GBR).

Medieomtale fra TV2 Fyn

De landsdækkende medier interesserer sig sjældent for de turneringer og spillere, som ofte omtales i Tennisavisen, men nogle gange er det nemmere at skabe interesse hos lokale medier, hvilket denne turnering er et eksempel på, da TV2 Fyn har haft et par indslag, som kan genses via nedenstående links

http://www.tv2fyn.dk/nyheder/15-06-2016/2225/fruens-boge-far-besog-af-fremtidens-tenniselite?autoplay=1#player

hvor der er en kort omtale af turneringen samt et udpluk fra et interview med 14-årige Emil Henriksen, som i 1. runde tabte til førnævnte Ien Schouten (NED).

http://www.tv2fyn.dk/ugens-gaester/stort-internationalt-tenninsstaevne-ungdomsspillere-i-odense-i-fuld-gang?autoplay=1#player

I dette næsten 8 minutter lange indslag fortæller Morten Henriksen om de perspektiver, som han ser ved at have et sådant arrangement i Fruens Bøge Tennisklub, som gennem aftaler med skoler har inviteret børnene til at komme og følge kampene, hvilket han håber kan overbevise nogle af dem om, at tennis er en interessant sport, som eventuelt kan tiltrække nogle til sporten.

Emil Henriksen
Foto: EuroElite – Emil Henriksen

Desuden kan man se hele interviewet med Emil Henriksen, som i øvrigt er Mortens søn.
Interviewet giver et godt indblik i, hvor meget der trænes stort set hver dag, og Emil løfter også sløret for nogle af hans egne fremtidsplaner, som bl.a. omfatter amerikansk college, som Tennisavisen har haft en del fokus på.

Mortens afsluttende bemærkning i interviewet med TV2 handler om vigtigheden af forældrenes opbakning, men han har den væsentlige tilføjelse – på baggrund af mange års erfaring som tennisleder, at det ikke nytter noget, hvis det er forældrenes ambitioner, der styrer tingene.

Morten har endvidere fremsendt nedenstående billeder af Aaron Schmid  og en hollandsk spiller

FBT Tournament Fruens Bøge
Ard Jongsma – www.stillwords.com

samt af Ron Mansdorf fra Israel, der sidste lørdag blev vinder af fighterprisen, da han i 1. kvalrunde tabte 6-2, 0-6, 7-6(5) til Nicolas Andersen

FBT Tournament Fruens Bøge
Ard Jongsma – www.stillwords.com – Ron Mansdorf (ISR)

samt billede af et par af tilskuerne

FBT Tournament Fruens Bøge
Ard Jongsma – www.stillwords.com

 

 

Forrige artikelTE 14 Birkerød: Dansk succes i semifinalen
Næste artikelITF Buffalo: Torpegaard i semifinalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.