Semifinalen blev til endnu en dansk magtdemostration, da HIK´s unge stjerne Holger Rune bombede sig i finalen i Birkerøds internationale U14-turnering.

Granath vs bomberen blev ikke til den brag af en kamp, som man kunne have håbet på. Holger var ganske enkelt en klasse bedre end sin svenske modstander Adam Granath, der måtte se sig slået i fredagens semifinale med 6/3 6/1.

Finalemodstanderen bliver Norges Felix Nordby, 2. seed og 66 på TE´s rangliste, hvor vi finder Holger på 14. pladsen. Nordmanden var ude i tre sæt i semifinalen mod sin landsmand J. Andressen, og Holger må betegnes som storfavorit i lørdagens finale, der er programsat til kl. 9 på det flotte anlæg på Topstykket 28 i Birkerød.

Doublerne tabte i semifinalerne

Lørdagen bliver uden danske deltagere i doubleturneringen. Nina Vicic (Hillerød) tabte sammen med sin svenske makker Maja Radenvic 3/6 0/6 til det godt sammenspillede hollandske par Burgersduk & Pool. Jeg fulgte hollændernes træning torsdag aften og kunne godt fornemme, at de ville blive vanskelige at slå. Deres træner piskede dem ubarmhjertigt gennem 1 times hård slagtræning. Så de har været skarpe, da de trådte ind på banen mod Nina & Radenvic.

Nina klubkammerat, Kevin Chen måtte også vinke farvel, da han med sin spanske makker Enric Bertalin tabte 1/6 2/6 til normændene Nordby & Lipsøe. Kevin kan imidlertid glæde sig over en flot turnering. Den 14-årige Hillerød-spiller har det seneste år været inde i en rivende udvikling, hvor han med sin jernvilje og disciplin har fightet sig til stadig bedre placeringer i danske og internationale turneringer.

Forrige artikelITF Braunschweig: Karen Barritza tabte i første runde
Næste artikelITF Junior Odense: Hekstiske dage i Fruens Bøge Tennisklub
Avatar photo
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.