August Holmgren deltager i denne uge i Grade 2 turnering i Schweiz, hvor han tog sæt fra seedet østriger, men 3 dobbeltfejl i 3. sæt satte modstanderen på sejrskurs

Når Benjamin Hannestad, Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard fra næste år bliver seniorer, er August Holmgren som no. 305 pt. derefter den højst rangerede dansker på ITF junior-rangliste, og han er så småt begyndt at få en god fornemmelse for niveauet i toppen gennem deltagelse i Grade 2 turneringer, hvor nogle af de bedste juniorer deltager.

I denne uge deltager August i Grade 2 turneringen Swiss Junior Trophy, som afvikles på grus i Oberentfelden, Schweiz, hvor han i 1. runde mødte 7. seedede Jurij Rodionov (AUT), der er no. 168 på ranglisten, så favoritværdigheden lå ikke hos August.
August var dog ganske godt med i kampen, som han fik tvunget i 3 sæt, men den endte med sejr til den østriske favorit med cifrene 6-4, 6-7(4), 6-1.

August har fremsendt kommentarer til Tennisavisen, hvor han fortæller om hans egen vurdering af præstationen mod den ventre-håndede østriger

“Jeg flugtede godt, men missede mange smash i første sæt. De blev bedre i andet.
Jeg var god fra baglinjen. Jeg angreb godt med forhånden, og holdt ham i skak med baghånden. Jeg vandt de fleste lange dueller.
Jeg prøvede at gøre lidt for meget med 1. serven i første sæt, så jeg missede, og han fik mulighed for at angribe mine 2. server. I andet sæt var de bedre. Jeg placerede dem godt og fik mange gratis point eller angrebsmuligheder.”

3. sæt blev spillet med nye bolde, og August fik en god start, da han holdt serv. Det samme gjorde modstanderen, da August lavede 2 uprovokerede fejl og østrigeren 2 vindere. Herefter tippede kampen over til modstanderen, som det fremgår af August næste kommentarer

” I det tredje parti lavede jeg 3 double fejl!!!
Jeg kunne ikke breake ham tilbage, fordi han servede hårdt og godt med de nye bolde og begynde at lave serv-flugt, som han var meget god til. På den måde forærede jeg ham tredje sæt.”

Måske en hård selv-kritik, hvis man ser bort fra de 3 dobbelt-fejl. Beskrivelsen tyder dog på, at August var oppe mod et kvalificeret modstander, og hans afsluttende kommentar bekræfter, at han kan tage positive ting med fra kampen

“Overall var det en god kamp, og jeg kan tage en del med mig til DM. Det var højt tempo og en masse fede point. Jeg er bare vred og skuffet over, at jeg lod ham breake mig i tredje sæt.”

Tennisavisen har efterfølgende modtaget dette billede fra kampen

August Holmgren
Foto: Privat

August er også med i double, hvor han sammen med Luis Erlenbusch (GER) vandt i 1. runde over (WC) Louroi Martinez/Damien Wenger (SUI) 7-5, 6-1 efter at de var bagud 1-5 i 1. sæt, hvor de ændrede taktik og servede mere i T’et og blev mere aggressive ved nettet.
Et skole-eksempel på vigtigheden af at kunne ændre spillet, når den oprindelige taktik ikke fungerer. Billedet herover viser det tysk-danske double-par.

I kvartfinalen var modstanderne 2. seedede Evan Furness (FRA)/Nicolas Moreno De Alboran (ESP), som blev fulgt helt til dørs, inden det dog blev til en kneben favorit-sejr 7-6(5), 5-7, [10-5].

August er direkte i hovedturneringen ved DM i næste uge.

 

Forrige artikelWTA: Baku – Kvartfinaler
Næste artikelWTA Florianopolis: Lørdag er Finale dag
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.