August Holmgren kan blive den næste danske junior, som kan få chancen for at repræsentere Danmark ved juniorernes Grand Slam turneringer, efter at både Christian Sigsgaard, Johannes Ingildsen og Benjamin Hannestad samt Emilie Francati, som alle 4 prøvede det i 2015, bliver seniorer næste år.

August har i løbet af 2015 løftet sit niveau betragteligt, hvilket han i stor grad tilskriver deltagelsen i en række turneringer på rejser med Euroelite Tennis, som i samarbejde med Augusts træner Jonas Svendsen, har været en afgørende støtte i forbindelse med turneringerne.

Et fingerpeg om denne udvikling fik man ved de udendørs danske mesterskaber for seniorer, hvor August besejrede den danske indendørs mester, klubkammeraten fra Gentofte Philip Ørnø og han gav efterfølgende kvalificeret modstand til den senere Davis Cup debutant fra samme klub, Christian Sigsggard.
Desuden har August både vundet titlen ved en Grade 4 og Grade 5 turnering i Phoenix, Mauritius, og i oktober blev det til endnu en titel ved Grade 4 i Ipoh, Malaysia efterfulgt af en kvartfinale ved Grade 2 i Nonthaburi, Thailand.

I de seneste uger har August deltaget i to turneringer i Mexico, hvor han i sidste uge vandt 6-3, 3-6, 6-1 i 1. runde i en Grade A turnering i Mexico City mod no. 271 Eduardo Paz (BOL), hvorefter han i R32 tabte 3-6, 4-6 til no. 95 Yshai Oliel (ISR).

August Holmgren
Foto: EuroElite – August forbereder sig til Yucatan Cup i Merida

I denne uge gælder det Grade1 turneringen XXIX Yucatan Cup i Merida, Mexico, hvor det blev til en enkelt kamp, da han tabte sikkert 0-6, 2-6 til no. 194 Juan Carlos Manuel Aguilar (BOL), der ligesom August er 17 år.

Tennisavisen har ikke modtaget nogen omtale fra den sidste kamp, men da begge de seneste turneringer er i de højeste kategorier, kan det være en indikator for, at August har brug for at opnå et stabilt højt niveau i løbet af næste sæson, for at han for alvor kan gøre sig gældende og nå længere end 1. eller 2. runde i de øverste junior-kategorier og dermed indfri målet om deltagelse ved nogle af juniorernes Grand Slam turneringer.

August er ikke helt færdig i Mexico endnu, idet han senere tirsdag aften lokal tid spiller 1. runde i double sammen med Mirko Martinez (SUI) mod Luis Eduardo Morfin Friebel/Alan Fernando Rubio Fierros (MEX).

Forrige artikelTurneringer: Tanker om kamp- og turneringsspil nationalt og internationalt
Næste artikelWTA Carlsbad: Boserup slutter året med en fodfejl
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.