Efter konstant regn blev lørdagens semifinaler i Medias udsat til søndag, hvor også finalerne blev afviklet. Benjamin Hannestad gjorde rent bord og tog titlen i både single og double med 4 sejre
Benjamin Hannestad
Foto: Hannestad. Fra præmieoverrækkelsen sammen med doublemakker Catalin Mateas

Grade 2 turneringen 39th Medias-sen-Sibiu Junior ITF Tournament i Rumænien vil sikkert blive husket for det elendige vejr, som bevirkede, at der ikke kunne spilles tennis 2 af dagene, og derfor måtte der spilles 2 runder både fredag og søndag.

Benjamin Hannestad vil formentlig komme til at huske turneringen som en af de større triumfer med finalesejr i både single og double, og Benjamin betegner da også sejren som hans hidtil bedste præstation – rent tennismæssigt.
Hans gode ven og holdkammerat fra KB, Johannes Ingildsen mener dog, at Benjamins hidtil største triumf var at slå Joe i bordtennis sidste år.

I semifinalen vandt Benjamin 7-5, 6-3 over (149) Calin Manda (ROU) og i finalen lød sejren på 7-6, 6-7, 6-3 over 16-årige (259) Kacper Zuk (POL), som forinden var ubesejret i 2015, hvor han inden finalen havde vundet 25 kampe i træk og havde vundet 3 Grade 4 og 1 Grade 5 turneringer i Polen, Slovakiet, Qatar og Malta.

På grund af det sammenpressede program startede kampene fra stillingen 2-2
Benjamin var forståeligt nok ganske tilfreds med indsatsen, som han havde denne kommentar til

[quote_box_center]”Er så tilfreds med mit spil og hvordan jeg har håndteret mig selv i svære situationer, var bagud 2-5 og 5-6 i første set i finalen, overlevede setbold og endte med at vinde 7-6!”[/quote_box_center]

og han tilføjer

[quote_box_center]”er virkelig træt efter 4 kampe, men er så glad og skal bare nyde dagen videre!”[/quote_box_center]

Desuden fulgte denne “bonus” med sejren

[quote_box_center]”det bedste ved at jeg vandt var, at præmien var et wildcard til maindraw i en rumænsk future !!”[/quote_box_center]

Sidst Tennisavisen omtalte turneringen i Medias havde Benjamin og hans makker Catalin Mateas (USA), der er seedet 2 i double, vundet 1. runde, men siden da er det blevet til yderligere 3 sejre, som gav dem den endelige sejr.

1/4-finale mod Patryk Krolik/Kacper Zuk (POL) 2-4, 4-1, [10-7]
Semifinale mod Victor Krustev/Joshua Peck (CAN) 6-4, 6-4
I finalen blev det igen 6-4, 6-4 over 1. seedede Lukas Klein/Patrik Nema (SVK).

Disse resultater indbringer 98,5 point til ranglisten, og dermed er chancen for direkte adgang til hovedturneringen ved French Open væsentligt forbedret.

Tennisavisen ønsker stort tillykke til Benjamin.

Forrige artikelATP Istanbul: Sej sydamerikaner testede Federer
Næste artikelATP Estoril: Gasquet stoppede Kyrgios
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.