August måned sluttede mandag. Det samme gjorde deltagelsen i single for August G.S. Møller, men August Holmgren tog hul på ny turnering med sejr

Ifølge kalenderen sluttede august måned mandag, og hvis begrebet “Månedens spiller” fandtes på Tennisavisen, ville valget uden tvivl være August Holmgren på grund af hans bedrifter med sejr i både single og double i sidste uges Grade 4 turnering i Mauritius, samt hans sensationelle sejr ved DM ude over indendørs-mesteren Philip Ørnø i starten af august – DM Ude: Sensation i herresingle

Sejre giver som bekendt selvtillid, og sidste uges rapporter fra EuroElite tyder da også på, at August for tiden har den tro på sig selv, som gør det muligt i praksis at udføre de ting, som han til dagligt har arbejdet på sammen med træner Jonas Svendsen.
Sidstnævnte er ikke med i Mauritius, som det fejlagtigt blev nævnt i Tennisavisen forleden, men Dave Bandelin fra EuroElite giver alligevel træneren en væsentlig del af æren for, at August har været i stand til at præstere tennis på sit absolut bedste niveau.

Mandag blev taget hul på denne uges turnering i Phoenix, Mauritius, som er Grade 5, ITF U18 Mauritius Open, og her var 2 gange August i aktion i 1. runde.

Ved hjælp af sine gode forbindelser havde Dave Bandilin sikret et wildcard til August G.S. Møller, som i 1. runde mødte Thomas Clark fra Mauritius, og han var meget tæt på at opnå sine første ITF point, idet han efter at have vundet 1. sæt førte 3-0 i 2. sæts tiebreak, hvorefter nerverne spillede med, og lidt for mange fejl i træk hjalp modstanderen med at vinde sættet, hvorefter det endte med et nederlag på 6-4, 6-7(4), 2-6.

Dave fortæller i sin rapport, som findes herunder, at August har sin styrke i baghånden, mens forhånden mere hører til i kategorien “neutral shot”, som vel bedst kan oversættes til “transportslag”.
August bliver tirsdag sat til at arbejde med tingene i en trænings-kamp mod en Sydafrikaner.

August Holmgren, der som omtalt vandt både single og double i sidste uge, er også denne gang seedet 1, og i 1. runde gentog han sidste uges sikre semifinale-sejr mod Leonhard Kehrbein (GER), der denne gang fik et enkelt parti mere, da August vandt 6-1, 6-2 på mindre end en time.

Selvom tyskeren denne gang tog flere chancer og nogle gange slap godt fra det, bevarede August stabiliteten og holdt sig til planen, og han kom aldrig for alvor i problemer under kampen.

Tirsdag mødte August i 2. runde Sydafrikaneren (1368) Lance-Pierre Du Toit, hvis spil minder om Augusts, men Dave betegner Augusts spil som mere “mature” (modent), og når det blev “crunch time” blev tingene afgjort til danskerens fordel med solidt spil fra baglinie, net og serve-taktik, og derved vandt August kampen 6-4, 6-4.

Herunder EuroElites rapport efter mandagens kampe

01 September: It was a HEARTBREAKER yesterday for August Möller who had only 4 points to go to get his first ITF…

Posted by Euroelite Tennis on 31. august 2015

Forrige artikelDansk fysioterapeut: Bastholt er Berdychs danske mirakelmand
Næste artikelTE16 Birkerød: Christopher Rosengren sender 1. seed ud af turneringen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.