Olga Helmi levede op til favoritværdigheden med sikker sejr i 2. runde, hvor Holger Rune viste høj moral mod 16 årige seedet svensker. Mathilde Tranberg tabte til hårdslående russer

Det tager ikke mange minutter at køre fra Kastrup til Fair Play hallen i Malmø, hvor Grade 4 turneringen EuroElite ITF Junior Malmo Open afvikles, og derfor benyttede Tennisavisens udsendte sig af chancen for med egne øjne at følge nogle af de danske spillere, der var i aktion i 2. runde i single-rækkerne.

Som den første var Olga Helmi, der er seedet 1 i turneringen – og derfor må finde sig i at blive betegnet blandt favoritterne til den endelige sejr – i aktion på Court 2, hvor hun mødte 14-årige Sofiya Chekhlystova (EST), som kom bedst fra start og førte 2-1 ved det første sidebytte.

Olga fik dog hurtigt kontrol over begivenhederne, og med sine teknisk veludførte slag tog hun de næste 5 partier i træk og sikrede sig 1. sæt 6-2.
Den 2 år yngre estiske pige var lidt bedre med i 2. sæt, men kampen endte med dansk sejr 6-2, 6-4, hvilket Olga efter nedenstående billede – taget lige efter kampen – at dømme var godt tilfreds med

Olga Helmi
Foto: Tennisavisen

Kort tid efter spillede 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune på nabobanen Court 1 mod den 3 år ældre 14. seedede Jesper Klov Nilsson (SWE), som var oversidder i 1. runde.
Svenskeren er meget boldsikker, og det blev hurtigt klart, at Holger var nødt til at være fuldt fokuseret for at have en chance.

Dette blev bekræftet, da Holger tidligt i 1. sæt fik brudt sin serv efter et par fejl, og svenskeren var ikke sen til at udnytte, når han fik muligheden for at slå kontra, hvis Holgers bolde manglede præcision.
Holger fik dog brudt tilbage og med en koncentreret indsats sikrede han sig 1. sæt 6-3.

2. sæt blev spillet på svenskerens præmisser, og Holger fandt ikke den rette balance og præcision, hvilket både medførte flere fejl og muligheder for, at svenskeren kunne afgøre mange af boldene, og han vandt sættet komfortabelt 6-1.
En medvirkende årsag hertil var, at Holger ikke i tilstrækkelig grad fulgte de taktiske råd, som hans coach Lars Christensen havde givet.

Da Holger indledte 3. sæt med at blive brudt, kunne man tro, at svenskeren havde kampen i sin hule hånd, men opmuntrende tilråb med opfordring til at spille “Holger-spil”, som bl.a. er kontrollerede bolde i det rette tempo, vendte slagets gang, og med en disciplineret indsat, hvor Holger bevarede koncentrationen resten af kampen, kørte han på fornem vis kampen hjem med cifrene 6-3, 1-6, 6-2.

 

Herover kan man se de sidste 37 sekunder af kampen, og billedet herunder viser en tilfreds vinder, som på et spørgsmål om, hvordan han efter 1-6 i 2. sæt og nede med break i starten af 3. sæt stadig troede, at han kan vinde, svarede: “Jeg ved jeg kan, og jeg VIL vinde”, hvilket vel er en præcis karateristik af en ægte fighter.

Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Tennisavisen

Samtidig med Olgas kamp, spillede Mathilde Tranberg i den modsatte ende af hallen på Court 8 mod den 14-årige talentfulde russiske Avelina Sayfetdinova, som er en hårdtslående spiller, som trods flere fejl undervejs alligevel fik udbytte af sin aggressive spillestil, da fejlene rigeligt opvejes af en stribe flotte vindere, og russeren vandt kampen 6-2, 6-2.

Senere spilled Mathilde double på samme bane sammen med Linnea Sophie Dissing Fristam mod 4. seedede Iveta Daujotaite (LTU) og Ella Haavisto (FIN), og det startede perfekt for det danske par, som bragte sig foran 3-0, men modstanderne kom godt med i sættet, da de vandt 4 partier i træk, hvorefter sættet blev afgjort i tiebreak, som danskerne tabte 3-7.

2. sæt blev også jævnbyrdigt, men marginalerne faldt ikke ud til fordel for danskerne, som tabte kampen 6-7(3), 4-6.

Linnea Sophie Dissing Fristam og Mathilde Tranberg
Foto: Tennisavisen

Efter kampen blev taget et par billeder med de to danskere, som valgte ovenstående billede, som de syntes bedst om, selvom de på grund af kampens resultat blev opfordret til at vise “tudefjæs”, hvilket næsten lykkedes for Mathilde, der tilsyneladende bliver “trøstet” af sin makker.
I baggrunden til venstre ses den finske modstander Ella Haavisto.

Linnea Sophie Dissing Fristam og Mathilde Tranberg
Foto: Tennisavisen

Det blev heller ikke til sejr i de to øvrige doubler med dansk deltagelse, idet Olga Helmi sammen med Mathildes “bane-kvinde” Avelina Syfetdinova tabte efter match-tiebreak 0-6, 6-4, [7-10] til det 3. seedede svenske par Ida Ferding og Alexandra Viktorovitch.

Olivia Gram og hendes svenske makker Therese Ekdahl tabte ligeledes efter match-tiebreak- 2-6, 6-3, [6-10].

Overraskende modstander til Holger i 1/8-finalen

Efter tirsdagens resultater er Olga og Holger i single eneste danske deltagere, der fortsat er med i turneringen.

Det var ventet, at Holger i tilfælde af sejr i 2. runde (R32) skulle møde 1. seedede 17-årige no. 290 Marcus Anker Aarthun Sulen (NOR), men til de flestes overraskelse blev nordmanden besejret af 16-årige Roni Rikkonen (FIN) 7-5, 6-3.
Finnen sluttede 2016 med fem 1. runde nederlag på stribe i Grade 4 turneringer, hvilket ikke nødvendigvis betyder, at opgaven bliver nem, da han har tabt til gode modstandere, og sejr over 1. seedede bør under alle omstændigheder betyde, at han ikke undervurderes.

Holger skal stå tidligt op for at vinde, da kampen spilles på Court 1 allerede kl. 0830.

Olga spiller 2. kamp på Court 2, hvor hun møder den jævnaldrende 16-årige Sydney Berlin (SWE).

 

Forrige artikelITF Slovakiet: Stærk russer besejrer Clara Tauson
Næste artikelWTA Sydney 2017: Wozniacki tabte marathon hedeslaget
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.