Det var en rygende varm dag – 34 grader varmt og stigende til omkring 40 grader – og varmereglen var i brug – dvs der kan være 10 minutters pause mellem sæt 2 og 3. Ellers var det ideelle forhold der mødte de to. Barbora Strcova fra Tjekkiet der spiller en meget fin double og bl.a. vandt Cincinnatti sammen med Sania Mirza og hun var også i finalen i Wuhan med samme partner. Caroline og Barbara ligger tæt ved hinanden i single rankingen – Strycova 19 og Wozniacki 20.

Første sæt startede ikke for godt for Caroline med to dobbeltfejl i første parti som Strycova vandt 01. Caroline brød tilbae efter 3 breakchancer og en dobbeltfejl af Strycova 11. Det var tydeligt at solen generede i den ene ende af banen. Herefter vandt de deres efterfølgende partier 22. Så var det den dårlige ende igen og endnu en dobbeltfejl og nogle gode returer fra Strycova 23. Begge spillere var ikke specielt glade for de varme forhold. Barbara havde tydelige problemer med noget i ryggen og det var hendes spilledragt. Sjette parti blev en sejtrækker med 2 DF af Strycova og adskillige breakmuligheder til Caroline, så lykkedes det alligevel for Strycova at hive partiet hjem 24. Caroline havde på det tidspunkt 14 UF mod Barbaras 12. Herlige moonbolde og godt forsvarsspil af Caroline 34. Barbara havde det ikke rart med sin spilledragt eller BHen under.Wozniacki brød rent tilbage efter et parti, hvor Barbara snublede, men dog ikke så ud til at have fået en skade. Begge spillere skiftede ketcher. Det må være noget med spændingen i strengene der ændrede sig i den extreme hede. Igen spillede Caroline i den dårlige ende og tabte sit parti. Ikke mange af Caroliones slag fungerede optimalt specielt præcisionen svigtede. Ingen af spillerne befandt sig godt i heden. Så var det Strycivas tur i den dårlige ende, og hun startede med en DF og det endte med at Caroline brød tilbage 55. Igen tabte Caroline sit serveparti 56, og det blev dyrt for Barbara vandt efterfølgende sit parti og dermed 57 og første sæt efter 1 time og 6 minutters spil. Kort pause for Caroline, hvor hun skiftede dragt.

Andet sæt startede med et rent parti af Wozniacki og aggressivt spil 10. 36 grader var temperaturen steget til. Igen aggressivt spil og Caro brød 20. Igen godt spil af Caro 30. Linjespil, serv og returneringer i det hele taget var blevet meget bedre. Piotr på banen da Strycova havde medical timeout (MT) – noget med den ene fod – måske den hun snublede med. De fleste tilskuere var trukket højt op på tilskuerpladserne for at få noget skygge.

Efter den lille pause tog Barbara sit parti rent – der var dog en mega mulighed, som Caro skød i nettet. En netruller og en stor fejl ved nettet af Caroline og Strycova brød tilbage 32. Strycova holder trods breakmulighed af Caroline 33. Carolines forhånd og baghånd virkede ikke. Caroline havde MT, hvor hun fik skiftet tapen på højre fod. 1 time og 45 minutter var gået og temperaturen var 37 grader, men lidt overskyet. Wozniacki holdt sin serv og brød den stime Strycova var inde i 43. Piotr med lidt gode råd. Strycova holdt sin serv 44. 15-40 Strycova vandt partiet efter nok en DF af Caroline 45. Strycova kunne nu serve kampen hjem, men Caroline ville noget andet og brød Strycovas serv 55. Caroline vandt efterfølgende sit parti 65. Igen lidt tapearbejde med Carolines fod. Temperaturen var steget til 38 grader, men lidt overskyet igen. Caroline fik muligheden for at hive Strycovas parti hjem, men Strycova fandt nogle fantastiske returneringer og så stod der 66 og tiebreak. 03 det så sort ud 04, 05 efter Carolines 8de dobbeltfejl, 15, 25, 35, 45, 55, 65 efter Strycova DF, 66, 76, 86 og efter at have udnyttet sit 3die sætpoint var andet sæt hjemme 76. Bravo Caroline godt kæmpet. 10 minutters hedepause før tredie sæt. Kampen havde nu varet 2 timer og 33 minutter.

Afgørende sæt. Hvem holdt hovedet koldt. Temperaturen i Sydney var faldet lidt, men nede i “gryden” føltes det extremt varmt, således meldte den fotograf vi får billeder af, at den var over 40 grader på et tidspunkt – så er det med at holde siesta i stedet for! Caroline fortsatte det momentum hun sluttede andet sæt med og brød Barbaras serv 10. Caroline var ved at finde sit spil og hun vandt forholdsvis let med tålmodigt spil 20. Strycova så lidt brugt ud, men det lykkedes for hende at holde sit serveparti 21. Rent parti 31. Strycova holdt med besvær sit parti 32 og Piotr igen på banen med gode råd. Caroline tabte sit serveparti og 33. Caroline brød igen Strycova 43. 3 timer og 17 minutter. Nogle dårlige server fulgte og helt imod spilfordeling bryder Strycova tilbage 44. Strycova vejrede morgenluft og vandt efterfølgende sit serveparti rent efter fint spil 45. Nede med 2 matchpoint var klokken slået efter 3 timer og 20 minutter tabte Caroline sit parti og dermed kampen. Spændende kamp hvor begge spillere virkelig fik afprøvet sig selv før Australian Open. Set i det lys var det vel en god forberedelse. Caroline har nu et par dages pause før Australian Open. Tillykke til Barbara Strycova.