Det blev de to yngste Hannah Viller Møller og Clara Tauson, der sikrede sig plads i finalen med sejr over Olga Helmi og Rebecca La Cour Hillingsø

Det er efterhånden svært at holde skjult for en større offentlighed, at et par af Danmarks største talenter på pigesiden er Hannah Viller Møller (årgang 2001) og Clara Tauson (årgang 2002).

De to seje piger satte igen en tyk streg under dette, da de i semifinalerne ved Grade 4 turneringen SEB Outdoor Open, Ljusseveka i Värnamo i Sverige besejrede de 2 højst rangerede danske junior-piger Olga Helmi og Rebekka La Cour Hillingsø, der begge er årgang 2000 og tidligere har vundet på ITF-niveau.

Clara Tauson
Foto: Sportsfotograf.com. – Clara Tauson

Olga tabte med de overbevisende cifre 0-6, 3-6 til Hannah, som ifølge Rune Thomsen spillede en god kamp, mens Olga mentalt ikke var på et niveau, som er nødvendig mod en spiller af Hannahs kaliber.

Clara vandt i et 3-sæts drama 6-4, 5-7, 6-2 over Rebecca. som satte en 4-2 føring over styr i 1. sæt.
I 2. sæt satte Rebecca en 5-1 føring over styr, da Clara igen tog 4 partier i træk, men Rebecca fik dog lukket sættet til 7-5.
Efter gensidigt break til 1-1 i 3. sæt, vandt Clara for tredje gang i kampen 4 partier i træk, inden Rebecca fik reduceret til 2-5, inden Clara lukkede kampen.

Rune pointerer, at alle fire danske semifinalister har stor ære af denne turnering, hvor de har fejet al modstand til side.
Han ser med spænding frem til finalen, hvor begge har chancen for at vinde deres første ITF-titel.
Clara har som nævnt 2 gange tidligere  været i en finale efter kun 3 turneringer.
Hannah har spillet væsentlig flere ITF-turneringer med finale i Grade 4 Rungsted Kyst som bedste resultat.
Desuden har Hannah flere gange været i kvartfinalen – Grade 5 i Aarhus og Kreuzlingen sidste år og Grade 4 i København i februar, hvor hun tabte til de sidste 2 års vinder Anastasia Kulikova (RUS), som i 2. runde havde slået Clara ud, og hun vandt over Olga i semifinalen og over Helena Francati i finalen.

Olga har som den eneste også forsøgt sig i højere kategorier, hvor hun har fået gode kampe, men hvis de unge damer fortsætter ad samme spor, varer det næppe længe, inden de også begynder at teste sig af på et højere niveau, hvilket nogle af deres hjemlige resultater på senior-niveau tyder på, at de er ved at være klar til.