Patrick Kristensen er på vej til sit bedste ITF-resultat hidtil. 14-årige Sebastian Grundtvig var tæt på at overrumple 17-årig 3. seedet modstander

16-årige Patrick Kristensens hidtil bedste resultat i en Grade 4 turnering en kvartfinale i Nonthaburi, Thailand i oktober 2015, og han har desuden været i semfinale ved Grade 5 i Co Dublin, Irland.

Torsdag sikrede han sig sit hidtil bedste resultat, da han gik videre til semifinalen ved Grade 4 turneringen ITF High Coast Junior World Ranking Tournament 2016 i Kramfors i Sverige, da han i semifinalen vandt over no. 615 Simen Sunde Bratholm (NOR) 7-6(5), 6-4.

Patrick har selv disse kommentarer til kampen

“Ligesom kampen i går mod Johan servede vi begge to rigtig godt hele vejen igennem. Første set var uden nogle breaks overhovedet, dog havde jeg nogle breakbolde i hans servepartier. Men det blev 6-6 og sættet skulle afgøres i en tiebreak.
Tiebreaken forløb lige hele vejen. Jeg vandt for første gang et point i hans serv ved 3-2, så det blev 4-2 til mig i sideskiftet.
4-3 til mig og to gode serve kom jeg på 6-3. Han servede to gode server og kom på 6-5, men jeg lukkede tiebreaken sikkert med en god serv-volley.

Andet set var kun til min fordel med slidte bolde og første set på min side.
Jeg breakede ham til 4-3. Jeg holdt derefter et sikkert game til 5-3.
Vi havde et langt game med massere af energi, men Simen fik trukket det hjem til 5-4.
Jeg skulle nu ud og serve for kampen. Simen var stadig ”pump”, så jeg skulle holde fokus hele vejen, og det gjorde jeg også.
Jeg fik lukket gamet nemt og kampen endte rimelig sikkert 7-6(5) 6-4.”

På papiret har Patrick efter rangeringen at dømme en god mulighed for også at nå sin første ITF-finale, når han i semifinalen møder 15-årige no. 838 Gabriele Bosio (ITA).
Man bør dog tage med i betragtningen, at den unge italiener i sin kvartfinale vandt med de knusende cifre 6-0, 6-0 mod den 3 år ældre 1. seedede no. 175 Kristofer Siimar (EST) 6-0, 6-0.

Hvorvidt disse helt uhørte cifre var udtryk for reel styrke-forskel eller har andre naturlige forklaringer, har Tennisavisen ikke modtaget meldinger om, men italienerens tidligere resultater har dog ikke indikeret, at sådanne cifre kunne forventes.

Sebastian Grundtvig tæt på sin første Grade 4 semifinale

14-årige Sebastian Grundtvig var også meget tæt på at spille sig i semifinalen, hvilket ville have været et yderst bemærkelsesværdigt resultat for så ung en spiller.
Sebastian er seedet 7, hvilket i sig selv er imponerende alderen taget i betragtning.
I kvartfinalen mod den 3 år ældre 3. seedede Adam Jones (GBR) vandt Sebastian 1. sæt med de imponerende cifre 6-1, hvilket kunne antyde at en overraskelse lurede.

Mr. Jones fik dog rettet op på tingene i 2. sæt, som han vandt 6-2, hvorefter et jævnbyrdigt 3. sæt endte med britisk sejr 1-6, 6-2, 7-5.
Sebastian havde disse kommentarer til kampen, som han betegner som rigtig tæt med en masse mærkelig tennis.

“Min modstander havde en masse attitude og kunne spille rigtig godt, men også rigtig skidt.
Jeg startede rigtigt godt ud og vandt første sæt 6-1 på bare 25 Min.
Men Adam Jones fandt hurtigt fokus i andet sæt, og fik et tidligt break ved 1-2 i andet.
Han spillede ”tanker” tennis i andet sæt og vandt 6-2.

Dog vidste jeg godt at det ville være svært for ham at holde niveauet i tredje sæt.
Det viste det sig også at være, da jeg startede tredje sæt ud med at bryde ham til 1-0. Men som man siger har man ikke brudt før man selv har holdt serv.
Jeg spillede et ”lorte” game ved 1-0, og han brød straks tilbage til 1-1.
Herefter viste det sig at være svært at bryde med de nye bolde. Vi holdte begge serv til 6-5 ham.
Her var den 3 årig ældre modstander dog mere rutineret end mig, og vandt kampen med 1-6 6-2 7-5”

En kvartfinale i Grade 4 giver 15 point, hvilket er det samme som en Grade 5 semifinale, som Sebastian opnåede i Stavanger i november 2015.
Sebastians resultater i ITF-sammenhæng tegner indtil videre lovende, og han er blandt de 5-6 højst rangerede for 2001-aldersgruppen.

Euroelite har fremsendt ovenstående billede med Sebastian og Patrick.

Spillernes kommentarer til 2. runde

I forbindelse med omtalen af kampene i 1/8-finalerne havde Tennisavisen endnu ikke modtaget rapporter fra Euroelite, som efterfølgende har fremsendt de danske spilleres egne kommentarer til disse kampe.

ITF Junior Kramfors: Gyser sender Patrick i kvartfinale, hvor også Grundtvig deltager.

Patrick har disse kommentarer efter gyser-sejren over Johan Garpered (SWE)

“Det hele startede som det sluttede – vi servede begge to rigtig godt, og vi kunne ikke gøre så meget i hinandens servepartier. Så Johan trak det længste strå i første set ved at breake et close game ved 3-3 og derefter holdt Johan bare serv resten af sættet til 4-6.

Jeg vandt andet set på igen et break, men med lidt fladere bolde blev boldene også længere, så det ikke kun var serv. 6-3 tager jeg sættet.

Tredje set. Nye bolde. Hårdere serve. Der var ikke meget spændende i tredje set indtil tiebreak ved 6-6.
Boldene var ikke lange og serverne var der hver gang for begge parter.
Jeg starter med at komme bagud 0-2 i tiebreaken, men vender det dog med et par gode returneringer til 4-2.
Jeg kommer foran 6-4 i tiebreaken og kan lukke den, men Johan server en god serv – 6-5.

Jeg har en chance for at serve sættet hjem, og det gør jeg også med en god kombination af serv-volley. Så kampen ender med at jeg vinder: 4-6 6-3 7-6(5)”

Sebastian har disse bemærkninger efter sejren over no. 991 Jesper Klov Nilsson (SWE), der ligesom Sebastian var med Euroelite

“Det var en tæt kamp med en masse momentum switch. Jeg startede lidt shaky ud og kom hurtigt bagud 3-1 med et break. Men som nerverne forsvandt, vandt jeg selv 7 hurtige games efter og kom på 6-3 2-0.
Her skiftede Jesper taktik og begyndte at spille mere aggressivt. Det gjorde at jeg røg ned i defensiven, hvor jeg ellers tidligere havde styret spillet.
Jeg kom bagud 4-3 on serve, og Jesper havde et par breakbolde i min serv. Alligevel fik jeg slidt gamet hjem, og her kom endnu momentum switch, da jeg selv brød ham lige efter. Jeg spillede et fint game ved 5-4 og vandt kampen 6-3 6-4.”

Se endvidere omtalen på Euroelite’s Facebook

Kramfors torsdag 10marsIdag var det dags för Sebastian och Patrick att spela sina kvartsfinaler och så här sa dom om…

Opslået af Euroelite Tennis på 10. marts 2016

Forrige artikelITF Junior Kramfors: Gyser sender Patrick i kvartfinale, hvor også Grundtvig deltager
Næste artikelITF Junior Umag: Holmgren kvartfinale – Hjorth 2. runde
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.