Både Rebekka La Cour Hillingsø og Helena Francati er videre til kvartfinalen i single og sammen er de i semifinale i double

I sidste uge forsøgte Tennisavisen at rejse en debat om prioritering af en international Grade 4 turnering i samme uge, som UM afvikles derhjemme.
Selvom mange uden tvivl har en mening herom – hvilket mange private kommentarer tyder på – har lysten til at debattere emnet på Tennisavisens facebook været ikke-eksisterende.

Både Sportschef Mikkel Nørby fra Rebekkas klub KB og Cheftræner Jonas Svendsen fra Gentofte, som Helena repræsenterer, har givet deres begrundelser med velunderbyggede argumenter, som man kan være enig eller uenig i, men pigerne selv skal under alle omstændigheder ikke høre et bebrejdende ord herfra

Debat: Er UM for U16 piger flyttet til Holland?

Selvom Rebekka i sidste uge tabte i 1. runde og Helena i 2. runde skal det dog ikke være et argument for, at beslutningen var mere eller mindre forkert af den grund.

I denne uge har begge piger dog væsentlig større point-mæssigt udbytte ved at deltage i Grade 4 turneringen Flower Bulb Tournament i Hillegom, der også er i “blomster-landet”, idet de begge har spillet sig frem til kvartfinalen, hvilket sikrer dem mindst 15 point, og for Helena skal der ikke modregnes for 6. bedste resultat.

Faktisk fik Helena trods nederlag i 2. runde i sidste uge 10 point, hvilket gav et avancement på 63 pladser til no. 689, og hun vil uanset hvordan resten af turneringen forløber tage yderligere et spring på mindst 100 pladser i den rigtige retning.

Helena Francati
Foto: Sportsfotograf.com. – Helena Francati

Rebekka fik som følge af semifinale i sidste uges double alligevel et avancement på 3 pladser til no. 492.
Hun vandt i 1. runde over (1996) Margriet Timmermans (NED) 6-3, 6-1, hvorefter hun i 1/8-finalen viste, at hun kan stå distancen i en tæt 3-sæts kamp, da hun vandt over (867) Martina Biagianti (ITA) 6-4, 3-6, 6-4.

Helena måtte gennem to 3-sæts kampe for at sikre kvartfinale-pladsen.
Først vandt hun over (1397) Gabriella Mujan (NED) 6-7(6), 6-4, 6-2 og derefter over (867) Martina Biagianti (ITA) 6-4, 3-6, 6-4.

Begge danskere har således levet op til deres seedning som henholdsvis 6 og 8, og de kan forvente at blive endnu mere udfordret i kvartfinalen, hvor Rebekka møder 3. seedede (430) Maria Manilova (RUS), og Helena er oppe mod 1. seedede (293) Miranda Ramirez (USA).

I doublen er danskerne seedet 2, og de var oversiddere i 1/8-finalen, hvorefter de i kvartfinalen vandt over Anna Brinkmann Adsarias/Margret Timmermans (NED) 6-3, 4-6, [10-5].
I semifinalen møder de 4. seedede Daevenia Achong (NED)/Miranda Ramirez (USA)