Med finalesejr er Clara Tauson i top 10 på ITF junior-rangliste. Selvom Clara modtog et "påskeæg" i 1. sæt, fik hun vendt slagets gang og sikrede endnu en titel for 2. uge i træk

Det er velkendt at en sejr i tennis aldrig er vundet på forhånd, selvom 1. sæt ender 6-0, hvilket Caroline Wozniacki kan skrive under på efter nederlaget i Miami mod Monica Puig.
Det samme må Eleonora Molinaro (LUX), der på den netop offentliggjorte WTA-rangliste er avanceret 45 pladser til no. 451, da hun i finalen ved Grade 2 turneringen 43rd City of Florence tabte til 15-årige Clara Tauson, som efter at have indkasseret et “påskeæg” i 1. sæt fik tilkæmpet sig overtaget og vandt 0-6, 6-4, 6-1.

Clara Tauson
Foto: Privat – Mange tilskuere var mødt op for at følge finalen

Sejren betyder samtidig, at Clara formentlig rykker ind i top 10 og overtager 9. pladsen på ITFs rangliste ifølge det regnskab, som Tennisavisen havde foretaget efter semifinalen.

ITF Junior Firenze: Clara deler ITF 10. plads med Clara inden finale mod WTA no. 496

Dog var der en mindre regnefejl, da Claras double-titel ved samme turnering sammen med Hannah Viller Møller udløser 75 point – og ikke 100 point, som gælder for Grade 1 – og derfor udgør 25 procent doublen 18,75 point i stedet for 25 som hævdet i artiklen.
Finalesejren i single udløser 100 point, og dermed bliver Claras samlede pointsum 750, hvilket på den aktuelle rangliste svarer til 9. pladsen.

Clara Tauson, Eleonora Molinaro
Foto: Privat – Clara Tauson med pokalen sammen med turneringsledelsen

Tilføjelse: Ranglistens no. 11 Alexa Noel (USA) var i denne uge i finalen ved Grade B1 turneringen Easter Bowl Championships i Indian Wells, hvor hun tabte til Katie Volynets (USA), som Clara som tidligere omtalt besejrede 6-1, 6-0 ved Orange Bowl.
Noel forbedrer derved sit point-regnskab, så hun fortsat vil være foran Clara, som derfor med al sandsynlighed vil være no. 10 på den nye rangliste.