Rafael Nadal var sprudlende i sin kvartfinale ved Australian Open, da han besejrede verdens nummer 3, Milos Raonic, i tre sæt.

Hvis der var nogen, der tvivlede på, om Rafael Nadal virkelig var tilbage på toppen, så fik han det i hvert fald slået fast i sin kvartfinale mod Milos Raonic. Spanieren var ovenpå fra start til slut, og står nu i sin første semifinale siden French Open i 2014.  Dermed er Nadal tilbage i det fine selskab efter flere års skadeshelvede.

Nadal var den bedste spiller på banen kampen igennem, hvor han med sine fortrinlige grundslag fra baglinjen konstant pumpede bolde tilbage til Raonic. I andet sæt havde den 26-årige canadier dog hele seks sætbolde, men han greb ikke chancerne, og i stedet var det Nadal, der tog sejren i tre sæt med cifrene 6-4, 7-6 (7), 6-4.

Rafael Nadal startede også kampen næsten fejlfrit og var tændt fra start. Spanieren brød Raonic til stillingen 4-3 efter at have disket op med to fabelagtige passérslag fra baghånden. Nadal holdt derefter fokus og vandt sættet 6-4 efter blot at have lavet to uprovokerede fejl.

Andet sæt var mere lige, og allerede i første parti var Nadal presset og nede med flere breakbolde. Raonic fik minimeret sine fejl og pressede spanieren. På breakboldene var han dog ikke lige så skarp, og Nadal holdt serv.

Det samme gjorde sig gældende ved stillingen 5-4 til Raonic, hvor Nadal pludselig virkede nervøs og lavede flere fejl. Det gav canadieren tre sætbolde, men igen udnyttede han ikke sine chancer.

Det endte i en tiebreak, hvor Raonic nok en gang fik tilspillet sig tre sætbolde. Den ene var endda i egen serv, men her kunne han ikke stå for presset og lavede en dobbeltfejl. Derefter var det Nadal, der fik en sætbold, og her røg Raonic’ forhånd ud via netkanten.

I tredje sæt fulgtes de pænt ad indtil stillingen 5-4 til Nadal. Det lå lidt i kortene, at Raonic ikke ville komme tilbage efter de misbrugte chancer i andet sæt, og Nadal skruede op for niveauet til sidst i Raonic’ serv, hvortil canadieren intet modsvar havde.

Kampen igennem forsøgte canadieren at komme frem til nettet, men på flere afgørende tidspunkter var flugtningerne ikke skarpe nok. Derfor var det symptomatisk, at det også var, hvad der skete på matchbolden, hvorefter Nadal kunne bryde ud i jubel.

Velspillende Dimitrov venter

Rafael Nadals modstander i semifinalen bliver bulgarske Grigor Dimitrov, der er startet 2017 i forrygende stil. Han vandt opvarmningsturneringen til Australian Open i Brisbane, og fortsatte det imponerende spil i sin kvartfinale mod belgiske David Goffin. Dimitrov, der er nummer 15 i verden, vandt sikkert opgøret 6-3, 6-2, 6-4.

Selvom Dimitrov har hævet sit niveau gevaldigt efter et problematisk 2016, så er det Nadal, der står med favoritværdigheden inden opgøret. De to har således mødt hinanden otte gange, og kun en enkelt gang har bulgareren formået at vinde. De to møder hinanden fredag.

Den anden semifinale står mellem de to schweizere Stan Wawrinka og Roger Federer, som spiller deres kamp i morgen, torsdag, kl. 09.30 dansk tid. Du kan følge begge kampe på Eurosport.