Både Helena Francati og Clara Tauson er sikkert videre til 1/8-finalen i både single og double

Helena Francati og Clara Tauson er sammen med Gentoftes Cheftræner Jonas Svendsen en tur på Malta, hvor begge pigerne deltager i Grade 5 turneringen San Michel International Tournament, i Corradino Paola på Malta.
Ovenstående billede, som Jonas har fremsendt, illustrerer vist meget godt, hvorledes turneringen hidtil er forløbet for de to Gentofte-piger.

Helena er i kraft af sin rangering som no. 601 seedet 4, og derfor var hun oversidder i 1. runde (R64), mens Clara kom med på et wildcard, som hun mandag benyttede til at sikre sig en sikker sejr i 1. runde over (1070) Wiktoria Novak (POL) 6-1, 6-1.

Tirsdag skulle begge de danske piger i aktion kl. 09, og med stabilt spil lykkedes det for dem begge at gå videre til 1/8-finalen.
Helena vandt over (1135) Krista Cerpina (LAT) 6-4, 6-1, mens Clara vandt 6-3, 6-3 over 7. seedede (695) Zoziya Kardava (RUS).

Herefter fulgte en lang dag, hvor de ventede på at spille double som sidste kamp på Court 1, hvor de ca. 1930 havde vundet over Julia Bianca Ilinca (ROU)/Zeynep Sonmez (TUR) 6-1, 6-1.

Dermed er de videre til 1/8-finalerne i både single og double. Kampene spilles onsdag, hvor både Helena og Clara tidligst spiller kl. 12.
15-årige Helena møder 14-årige Andre Lukosiute (LTU), der er videre efter 5 sejre i kvalifikationen og de første runder af hovedturneringen.
Clara får formentlig den største udfordring, når hun måder den 4 år ældre 17-årige 11. seedede Ingrid Di Carlo (ITA).

I doublen bliver modstanderne i 1/8-finalen 6. seedede Mayya Gorbunova/Maria Krupenina (RUS).

Forrige artikelITF Ramat Hasharon: Løchte sejrede i 3. sæt
Næste artikelWTA Miami: Glem ranglisten og nyd spillet Wozniacki
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.