Sofie Vogel Bjerringgaard og Kasper Elsvad opnår deres første point nogensinde til ranglisten. Emma Rønholt, Peter Kampen og August Holmgren ude efter 1. runde

Efter flere skriverier i Tennisavisen om de talentfulde danske juniorer, havde undertegnede for en gangs skyld mulighed for at følge nogle af spillerne live, da 1. runde i hovedturneringen ved ITF Grade 4 juniorturneringen Copenhagen Winter Cup, blev indledt mandag.

På grund af det umenneskelige tidlige tidspunkt for de første kampe, som startede allerede kl. 0900, samt et forsinket metrotog på Vestamager Station, var jeg først fremme halvanden time efter starten, hvilket formentlig ville betyde, at jeg gik glip af de 2 Girls single kampe med danske deltagelse.

emma rønholt
Foto: Sportsfotograf.com.

Heldigvis sørgede både Emma Rønholt og Sofie Vogel Bjerringgaard for at trække tiden ud, og derved nåede jeg at se slutningen af kampen mellem Emma og 7. seedede (663) Susan Bandecchi (SUI), hvor Emma forinden i 1. sæt havde været ude i en gyser af en tiebreak, som hun tabte 14-12.
Emma var også godt med i 2. sæt, men modstanderen vandt kampen 7-6(12), 6-4.

Som omtalt efter kvalifikationen søndag tabte Sofie Vogel Bjerringgaard i kvalfinalen, men hun fik en ny chance som Lucky Loser i hovedturneringen, hvor hun havde tabt 1. sæt 3-6, og kampen var et pænt stykke inde i 2. sæt, da jeg omsider ankom til Peter Bangsvej.

Efter at have set nogle få dueller blev jeg vældig imponeret over, at det tennismæssige niveau, som Sofie diskede op med, ikke skulle være tilstrækkeligt til at slippe levende gennem kvalifikationen, men ved at kigge rundt på de andre kampe fik jeg til fulde bekræftet, at alle deltagere i en Grade 4 juniorturnering, som er det laveste niveau under ITF, kan levere tennis på et ekstremt højt niveau.

Sofie viste stor sikkerhed og godt tempo i spillet, og minsandten om ikke det blev belønnet med en flot sejr på 3-6, 6-1, 6-3.
I tilgift betyder det, at Sofie optjener sine første point til ranglisten, da der er 10 point til vinderne af 1. runde.
Efter kampen fortalte Sofie, at hun var meget tilfreds med hendes indsats. Det samme var Bo Thaysen, som har leveret billedet, som er benyttet som illustration til dette indlæg.

Kasper Elsvad på ranglisten.

I Boys single var 3 danske deltagere programsat til kl. 1130, som var 3. kamp på banerne, men på grund af flere lange kampe, var der store forsinkelser.

Som den første kom Kasper Elsvad i aktion mod (712) Carl Johan Prioset (SWE). Kasper førte gennem det meste af 1. sæt, som var jævnbyrdigt.
Kasper var tilsyneladende ikke altid helt tilfreds med spillet i 1. sæt, men træner Rune Thomsen beroligede med, at de selvbebrejdende udbrud ikke plejer at gå ud over spillet. Hvis det er tilfældet, må det være i positiv retning, for da Kasper havde tilkæmpet sig 1. sæt 6-4, fik han fuldkommen kontrol over begivenhederne i 2. sæt, hvor han uddelte æg i sejren 6-4, 6-0.
Den sidste bold var en knaldhård forhånd, som sad klokkerent på baglinjen.

Kasper bekræftede, at netop forhånden, som han ofte er i stand til at fyre af sted med en ekstra snert sammen med en god serv er hans bedste våben. Modstanderne bør vær tilbageholdende med at servere alt for mange vinderoplæg til den forhånd.

Tennisspilleren Kasper Elsvad
Foto: Sportsfotograf.com.

Peter Kampen mister rangliste-point

Peter Kampen var næste danske deltager i Boys single, og han kom på en svær opgave, da han mødte (724) Carles Sarrio Tamarit (ESP).
Peter gik uimponeret til opgaven, og gennem hele 1. sæt viste han hele sit potentiale, især når han flere gange med flotte velplacerede grundslag fik modstanderen presset til korte defensive returneringer, og derefter selv afsluttede duellen med teknisk veludførte stopflugtninger.

Efter kampen fortalte jeg Peter, at nogle af hans bolde ledte mine tanker hen på Agnieszka Radwanska, som er velkendt for sin evne til at udmanøvrere modstanderne med gennemtænkte placeringer af boldene.
Jeg er dog ikke sikker på, at Peter var specielt smigret over sammenligningen med en “pige-spiller”.

Den flotte indsats i 1. sæt blev belønnet med sætgevinst på 6-3, men i de 2 næste sæt kunne Peter ikke holde samme høje niveau mod spanieren, som havde større sikkerhed i spillet, og han blev vinder af kampen (mod Kampen) med cifrene 3-6, 6-3, 6-1.

Desværre betyder nederlaget, at Peter ikke har nogen ranglistepoint, og derfor vil han få sværere ved at komme ind i en række turneringer.

Tennisspilleren Peter Kampen
Foto: Sportsfotograf.com.

August Holmgren ude efter flere misbrugte break-chancer

Efter lang, lang ventetid kom August Holmgren, der er no. 371 på ranglisten og seedet 7, omsider i gang med sin kamp mod (714) Johannes Helgo (NOR), som er venstre-hånd spiller og på forhånd var betegnet som en svær modstander.

Det viste sig at holde stik, men August havde alligevel gennem 1. sæt et stort antal break-chancer, som ikke blev udnyttet, og sættet endte 7-5 til nordmanden.
I 2. sæt blev nordmandens større sikkerhed afgørende, og han vandt kampen 7-5, 6-3.

August fortalte inden kampen om omfanget af hans træning, når han ikke spiller turneringer. Flere timer daglig bliver det til, så der er her tale om en ung mand, som virkelig brænder for sin sport.
Hvordan det kan kombineres med skolegang, kan være svært for “almindelige” mennesker at forstå, men i denne moderne tekniske tidsalder med internet kan dette fint klares med online uddannelse.

Tennisspilleren August Holmgren
Foto: Sportsfotograf.com.

Danske spillere i aktion tirsdag

Tirsdag spiller følgende danske deltagere i 1. runde i single
(651) Efstathios T. Tsiranidis (GRE) vs. [2] (188) Christian Sigsgaard (DEN) – 0900 Court 4
(678) Kristjan Tamm (EST) vs. (Q) (761) Nikolaj Katic (DEN) – 0900 Court 5
(460) Tomas Vaise (LTU) vs. (WC) Sebastian Grundtvig (DEN) – 0900 Court 6
[1] (180) Johannes Ingildsen (DEN) vs. (636) Rudolfs Mednis (LAT) – 2. match Court 4
(WC) (1048) Patrick Kristensen (DEN) vs. (819) Ioannis Papounidis (GRE) – 2. match Court 5

(766) Olga Helmi (DEN) vs. [3] (599) Friderika Lotti Meszaros (HUN) – 2. match Court 3
(742) Sandra Ortevall (SWE) vs. (WC) (1475) Ida Emilie Krause (DEN) – 1130 Court 4
[5] (629) Paulina Bakaite (LTU) vs. (WC) (1575) Rebekka La Cour Hillingsø (DEN) – 1130 Court 6
(1018) Sofia Nami Samavati (DEN) vs. (Q) (1672) Line Ebeltoft Huglen (NOR) – 1130 Court 7
(1304) Jolina Barbara Feger (GER) vs. (WC) Hannah Viller Møller (DEN) – 4. match Court 5

Forrige artikelITF Tyrkiet: Mohamed Shabib i hovedturneringen for fuld udblæsning
Næste artikelWTA: Hvad er en tennisnørd egentlig?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.