Hvad vil det sige at være tennisfan og deltage i blogge om tennis? Hvilke tanker og følelser driver værket? I skal nu i et par artikler møde et par af mine "netvenner" fra bloggen på Tennisfrontier.com, som jeg har været med i fra den spæde start i 2013.

De fleste kommer fra USA, da det er en USA baseret hjemmeside. Selve hjemmesiden er lavet af tennisfans, der havde været med i 2 andre blogge der var blevet nedlagt. Jeg vil skrive lidt om dem, og det I får at vide er deres alias og så deres svar på mine spørgsmål – okay?

Den første I skal “møde” er Fashionista, der dækker over en dame, der kommer fra Australien. Hun kan lide flere forskellige spillere og også vores egen Caroline Wozniacki – hvilket gælder for de 3 andre jeg har spurgt.  Billederne i denne artikel er af Caroline og taget ved turneringen i Sydney i 2011 af Fashionista.

Hvornår blev du klar over, at der var en sport kaldet tennis og hvorfor besluttede du dig til at deltage i fanskaren af kvindernes tennis?

[quote_box_center]Min far, der var en tennis nørd introducerede mig til tennis i en alder af fem. Min far så den store australske tennisspiller Rod Laver  og plejede at fortælle mig historier om alle de store spillere ogjeg var hooked.

Jeg fik tennis lektioner i en alder af fem, jeg ville ønske jeg var omkring 4 tommer højere, jeg havde passion for at konkurrere, jeg spiller stadig den dag i dag. Jeg besluttede at se kvindetennis, fordi jeg følte, jeg kunne forholde mig til det bedre end til mænds tennis.[/quote_box_center]

Hvornår valgte du din favorit afspiller?

[quote_box_center]Jeg har været heldig, jeg har set tennis i over 30 år nu, og jeg har set nogle utrolige mesterspillere i min tid. Min første favoritspiller var Steffi Graf. Hun havde et spil der duede på alle overflader. Hun har til denne dag været indehaver af en af de mest utrolige forhænder nogensinde.

Da William søstrene ankom, gav de en meddelelse, med deres spil, til resten af WTA spillerne om at komme i form eller …., bortset fra deres kraftfulde tennis så har Serena og Venus ændret hvordan tennis bliver spillet, da de kom på scenen.

I øjeblikket er min favorit spiller Serena Williams, Jeg har haft fornøjelsen af at se Serena spille live på mange turneringer rundt omkring i verden. Serena har netop vundet sin 19. Grand Slam titel og hendes 6th Australian Open titel, som en langtidsfan, var jeg beæret over at være en del af at se historien ske.[/quote_box_center]


Hvordan har du det med folk, der er ikke en fan af din favorit?

[quote_box_center]For det første har folk al mulig ret til deres mening. Jeg har altid anerkendt dette. Jeg kan til tider forstå, hvorfor folk ikke kan lide Serenas spil henover årene, jeg tror jeg kan forstå, hvor hun kommer fra på flere måder, da Serena er perfektionist.

Jeg kan også sætte mig ind i dette område i min profession. Jeg har også stor lidenskab for noget jeg gør. Jeg husker min far sagde til mig som et lille barn:  “hvis du ikke har lidenskab for noget i dit liv, så vil du ikke lykkes”.[/quote_box_center]

Tennisfrontier blev startet i 2013 – kan du huske hvorfor du blev medlem?

[quote_box_center]Jeg var imponeret over kvaliteten af de indlæg der var og de fora der er på Tennis Frontier, det er hovedårsagen til at jeg blev registreret.[/quote_box_center]

Kan du lide lange rivaliseringer blandt spillerne? Og hvordan skal det være som en venlig dyst eller skal de være “slemme piger”?

[quote_box_center]Jeg synes det er helt sundt og naturligt at have rivalisering blandt spillerne, fordi på banen forsvinder det venlige aspekt. Tennis i dag ER efter min mening 80% mentalt, Udenfor banen føler jeg det er der, hvor det mentale pres ender, og spillerne bør være respektfulde og venlige.[/quote_box_center]

Hvad kan du lide ved personligheden ved en spiller og hvad forventer du af din favorit?

[quote_box_center]Jeg er altid været tiltrukket af enhver spiller, der bringer positivitet og lidenskab på banen, jeg tror ikke, der er en anden spiller blandt mine favoritter end Serena Williams, der har disse to kvaliteter med når hun optræder på banen.[/quote_box_center]

Tennis spilles på forskellige overflader – hvilken overflade synes du bedst om og hvorfor og hvordan klarer din spiller din favorit overflade?

[quote_box_center]Grus er min favorit overflade. Jeg voksede op på grus. Det lærer dig, hvordan du konstruerer et point, og det bidrager til at styrke din fokus og koncentration på grund af de lange boldudvekslinger. Det lærer dig også godt fodarbejde, som kan oversættes til alle andre overflader. Serena har endelig lært tålmodighed på grus, og det er et must.[/quote_box_center]

Hvilken slags spil kan du bedst lide-wham bang  server, grundlinje spil, netspil eller all round spil (altså en blanding)?

[quote_box_center]Jeg foretrækker et blandet spil, jo mere variation, jo mere variation du har i dit spil jo bedre er det efter min mening.[/quote_box_center]

[quote_box_center]Jeg har haft fornøjelsen af at se mange store kvindelige spillere live gennem årene. Da jeg bor i Sydney, Australien, er der en turnering som jeg elsker, Apia International, som altid har været en Premier turnering for kvinder og en af de ældste turneringer i verden. Jeg har arbejdet der som frivillig i mange år, i forskellige områder af turneringen.

Jeg har også lavet kamp rapporter for tennis hjemmesider, jeg har interviewet en Senior Bold dreng og senest i 2015 interviewede jeg en Linjedommer som blev lagt ud på Tennis Frontiers hjemmeside, og den blev også vist på den hjemmeside på Tennis NSW, som jeg personligt var begejstret for. Jeg fik stor feedback fra forskellige tennis medarbejdere på Tennis NSW, da jeg lavede interviewet.[/quote_box_center]

[quote_box_center]Første gang jeg havde en reel kontakt med Caroline Woznicacki var ved Apia Sydney i 2011, dengang Caroline var nr 1 i verden. Caroline blev besejret af Cibulkova i sin første runde kamp. Jeg kan huske at jeg gik forbi den træningsbane hvor hun var og oplevede Caroline sidde og se elendig ud på en stol, og jeg besluttede at gå hen og sige et par ord for at opmuntre hende.

Jeg sagde til hende “hey holde dine øjne på målet, som er Australian Open okay? Held og lykke”. Hun smilede og takkede mig. En lille dreng kom op og spurgte mig, om jeg ville tage et billede af Caroline og ham, naturligvis svarede jeg ja. Jeg så Caroline ved træningen da hendes far ankom. Jeg må sige, at hun er en total professionel i enhver forstand af ordet. Jeg husker stadig hendes smil til mig den dag i dag[/quote_box_center].

Forrige artikelITF Junior Copenhagen: Sofie Bjerringgaard udnytter Lucky Loser chance til 10 ranglistepoint
Næste artikelWTA: Diamond Games Antwerpen – tirsdag så går det løs!
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.