Sebastian Grundtvig med ro og overblik vandt en double-titel sammen med "vildbassen" Holger Vitus Nødskov, der lørdag spiller finale i single

Sebastian Grundtvig og Holger Vitus Nødskov Rune vandt en double-titel, da de første gang stillede op sammen i en ITF turnering, hvilket var i august 2017 ved en Grade 4 turnering i Riga.

I denne uge stod de for 2. gang på samme side af nettet i ITF-regi ved Grade 3 turneringen ITF/CAT North African Circuit – Casablanca i Marokko, hvor de er seedet 2.
Ligesom i Riga gik de atter hele vejen og sikrede sig endnu en titel sammen, da de fredag vandt en yderst jævnbyrdig finale over det 1. seedede par Yassir Kilani (MAR)/Dominik Palan (CZE) med de knebne cifre 3-6, 6-3, [10-8].

Meldingerne fra Casablanca fortæller, at Holger var “vildbassen” på banen, mens Sebastian sørgede for at bevare overblikket med sin rolige stil, hvorved de opnår et kanon godt samspil.

Holger Vitus Nødskov Rune og Sebastian Grundtvig
Foto: Aneke Rune

Holger klar til sin hidtil største ITF finale

Da Holger allerede som 13-årige begyndte at spille ITF-turneringer, blev der sat en række delmål for den første sæson, herunder at opnå en rangering i top 500, da det ville give større fleksibilitet i planlægningen af, hvilke turneringer der bedst gavnede den videre udvikling i retning mod det ultimative må som Verdens bedste.

Målet blev nået i slutningen af april, hvor Holger fyldte 14 år, og derefter var hans næste mål at vinde en Grade 4 titel allerede i den første sæson, og dette mål blev ligeledes indfriet, da han i Riga både vandt titlen i double og single, og sidst på året vandt han yderligere en Grade 4 single titel i Nairobi.

Disse resultater betyder, at Holger er klar til endnu større udfordringer, og derfor vil han i 2018 i højere grad deltage i både Grade 3 og 2, hvor der er garanti for at møde kvalificeret modstand allerede i de første runder, hvilket Holger fik en forsmag på allerede sidste år, da han deltog i enkelte Grade 2 og 3 samt en enkelt Grade A turnering, hvilket gav nogle lærerige kampe, men som ventet uden at nå længere end en runde eller to.

I sidste måned nåede Holger sit bedste resultat i en Grade 3, da han nåede kvartfinalen i Pretoria, og selvom han tabte i kvartfinalen var indtrykket, at muligheden for at nå endnu længere var realistisk, hvis disciplinen og fokus på taktikken var i top, hvilket Holger i den forløbne uge i Casablanca har formået.

I fredagens semifinalen mod 16-årige Lorenzo Rottoli (ITA), som Holger tidligere tabte til ved U14 EM for 2 år siden, var Holger totalt styrende i 1. sæt, hvor han stod tæt på baglinjen, og med toppede bolde flyttede han rundt på modstanderen, som intet kunne stille op, og derved vandt Holger sættet 6-1.
2. sæt fortsatte i samme spor, og Holger bragte sig foran 3-0 og endda tæt på 4-0, men pludselig diskede italieneren op med nogle “vilde” passerslag, som fik selvtilliden til at vokse, og han fik både udlignet og kom foran 4-3, hvorefter de fulgtes ad til 5-5.
Holger formåede derefter ikke at holde serv, og Rottoli vandt sættet 7-5.

I 3. sæt genfandt Holger banepositionen fra 1. sæt, og trods mange tætte dueller sikrede Holger sig sejren 6-1, 5-7, 6-1, og dermed er han for første gang i en finale på Grade 3 niveau.
Modstanderen i finalen, der spilles søndag kl. 1100cet, bliver 17-årige Filippo Moroni (ITA), som i 1/8-finalen vandt 6-1, 6-2 over Sebastian Grundvig. 

Hannah besejret i semifinale efter 2 timer

Samtidig med Holgers semifinale spillede 2. seedede Hannah Viller Møller ligeledes semifinale hos pigerne, hvor hun mødte 3. seedede Melania Delai (ITA), der inden kampen var klar over, at hun måtte finde noget ekstraordinært frem for at besejre den boldsikre dansker.

Kampen bød på mange lange dueller, og derved gik der et par timer, inden kampen var afgjort efter mange jævnbyrdige dueller.
I talieneren vandt dog de afgørende bolde, hvilket hendes offensive netsøgende spil med hele 37 vindere var den væsentlig årsag til, og derved blev sejrscifrene så overbevisende som 6-0, 6-1 til italieneren, der i finalen møder 1. seedede Diae El Jardi (MAR).

Hannah Viller Møller
Foto: Sportsfotograf.com. – Hannah Viller Møller
Forrige artikelDagens kampe fredag 23. marts: Wozniacki mod OL Guldvinder midt om natten
Næste artikelWTA Miami Open: Puig og publikum vandt over Wozniacki
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.