Hannah Viller Møller har vist forrygende form med 4 overbevisende 2-sæts sejre på vejen mod karrierens første finale i Grade 2 kategorien

Da Hannah Viller Møller i 2015 som 13-årig begyndte at deltage i internationale turneringer i ITF sammenhæng blev det hurtigt klart, at hun med tiden ville opnå gode resultater, idet hun – bortset fra en enkelt turnering i Finland – vandt mindst 1 kamp i hovedturneringen i de 11 Grade 4 og 5 turneringer, som hun nåede at spille det første år, hvor hun desuden nåede finalen i Rungsted Kyst sidst på sæsonen.

Året efter (2016) vandt Hannah sin første ITF titel, da hun i Ljusseveka i Värnamo vandt i en ren Dansk finale over Clara Tauson, og Hannah indledte 2017 med at vinde titlen ved Grade 4 i Bromma.

Som en naturlig konsekvens af Hannahs fremgang begyndte hun også at prøve kræfter i de højere kategorier, hvor hun sidste år deltog i et par Grade 2 turneringer, uden dog at slippe igennem kvalifikationen.
Efter førnævnte Grade 4 titel i Bromma var Hannah med Euroelite Tennis i Syd- og Mellemamerika, hvor hun klarede sig igennem kvalifikationen i alle tre Grade 1 turneringer, hvor hun derefter tabte i 1. eller 2. runde af hovedturneringen.

Hannah vandt for ca. en måned siden sin første DM senior titel, hvilket formentlig har bidraget til at stive selvtilliden af inden denne uges Grade 2 turnering Al-Solaimaneyah EGY 1 ITF Junior Tournament i Cairo i Egypten.

Resultaterne tyder på, at Hannah for alvor har fundet storformen frem, idet hun med 4 overbevisende sejre har spillet sig helt frem til finalen, hvor hun fredag kl. 10 møder 5. seedede Mariam Dalakishvili (GEO), der er no. 146 på ITFs rangliste.

Disse sejrs-cifre undervejs til finalen taler deres tydelige sprog om, at det kører for Hannah, som er ledsaget af sin farfar, som formentlig har været en god moralsk støtte.
R32: (Q) Norhan Hesham (EGY) 6-0, 6-1
1/8-finale: 6. seedede (158) Zoziya Kardava (GEO) 6-4, 6-4
Kvartfinale: (218) Zeynep Erman (TUR) 6-1, 6-0
Semifinale: (350) Polina Gubina (UKR) 6-3, 6-1

Med finale-pladsen optjener Hannah 75 point, hvilket er hendes suverænt bedste internationale resultat – også sammenlignet med titlerne i Grade 4, som giver 40 point.
Dermed kan Hannah se frem til et avancement til omkring no. 187.
Hvis det lykkes at vinde finalen, som giver 100 point, er top 160 indenfor rækkevidde.

Forrige artikelDM for veteranhold i Århus
Næste artikelDagens kampe fredag 1. september: Canadisk teenager på Arthur Ashe – Clara mod Italiener
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.