Emilie Francati sikkert videre til 2. runde i single trods afgivelse af sæt. Desuden sikker sejr i double sammen med makker fra Australian Open

Emilie Francati er seedet 2 ved Grade 2 ITF juniorturneringen  IX ITF Junior Benicarlo i Spanien, hvor der spilles på grus, og derfor var hun naturligvis favorit til at gå videre fra 1. runde, da hun tirsdag mødte kvalspilleren Andrea Garcia Fernandez (ESP), der er no. 1263 på ranglisten, hvor Emilie er no. 54.

Emilie vandt da også planmæssigt 1. sæt 6-1, men i 2. sæt lykkedes det den 16-årige spanier at hive sættet hjem med 9-7 i tiebreak.
I 3. sæt genvandt Emilie dog kontrollen over kampen, som hun vandt 6-1, 6-7(7), 6-3, og dermed er hun klar til 2. runde, hvor hun onsdag formiddag møder no. 201 Dayana Yastremska (UKR), der vandt 6-4, 6-4 over no. 113 Oana Gavrila (ROU).

Emilie har fortalt, at hun rejste alene til Spanien, men helt på egen hånd er hun dog ikke, idet hun i double er genforenet med Emily Arbuthnott (GBR), som hun flere gange har spillet sammen med, bl.a. ved Grand Slam turneringen Australian Open, hvor de tidligere på året nåede semifinalen.

Emilie/Emily er seedet 3 i turneringen, og de startede med maner i 1. runde, hvor de vandt 6-1, 6-0 over Thea Finke (TPE)/Rocio Safont Branchadell (ESP), som har wildcard.
I kvartfinalen onsdag møder Emilie igen Andrea Garcia Fernandez, der sammen med Irene Burillo Escorihuela (ESP) vandt 6-4, 6-1 over Alicia Herrero Linana (ESP)/Adriana Reami (USA), der er med på wildcard.

Forrige artikelUM Inde U16 og U18: Josefine Axelsen vinder nøglekamp mod Karoline Laursen
Næste artikelKonditionstræning: Samurai robusthed – tennis uden ketcher!
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.