Mikael Torpegaard har for 2. uge i træk vundet en double-titel og for 5 turnering i træk scoret point til ATP-ranglisten i single

Mikael Torpegaard afsluttede pausen fra college i Ohio State med endnu en succes-fyldt uge, hvor han for 2. uge i træk vandt en double-titel i Finland, da han torsdag sammen med Herkko Pollanen (FIN) vandt finalen ved $10.000 turneringen Future Tennis Helsinki.

På vej mod titlen havde de i 1. runde vundet over Mikko Rouvala/Ilari Vesanen (FIN) 6-0, 6-1 og Mikael fortsatte stilen fra sidste uge, hvor han sammen med Lloyd Glasspool (GBR)  uddelte æg i alle kampe inden finalen – ITF Hyvinkaa: Torpegaard sikrer top 1000 og vinder double-titel

Så overlegne var de dog ikke i de næste kampe, hvor de vandt i kvartfinalen over 3. seedede Christian Samuelsson/Sam Taylor (SWE) 7-6(3), 7-5, og i semifinalen blev det 6-4, 7-6(0) over 1. seedede Alexander Igoshin (RUS)/Maxime Janvier (FRA).
Finale-modstanderen blev fundet i en jævnbyrdig kamp, hvor 4. seedede Demian Raab (GER)/Lennert Van Der Linden (NED) vandt over 2. seedede (WC) Alex Hedman/Panu Virtanen (FIN) 3-6, 6-2, [10-7].

I finalen genoptog Torpegaard dog “ægge-uddelingen” med en sikker sejr 6-3, 6-0 over det tysk-hollandske par efter en uge, hvor Mikael fortæller, at både makkerens og hans egen serv har fungeret, hvilket er altafgørende i double.

Rettelse 1500: Oprindelig var sidste uges makker Lloyd Glasspool også nævnt som makker denne gang, hvilket hermed er rettet.

Yderligere 2 ATP-point og tæt på top 900 i single

Som tidligere omtalt havde Mikael Torpegaard som mål at komme i top 1000 på ATP-ranglisten i single i sommerens ITF-turneringer.
På den seneste rangliste figurerer Mikael som no. 963 med 13 point efter de første 3. turneringer, hvor især finale-pladsen fra Pittsburg i starten af juli måned lagde grunden hertil med 10 point.

I sidste uge optjente Mikael som omtalt yderligere 1 point for at nå 2. runde, og i denne uge kan han tilføje yderligere 2 point, da han i Helsinki nåede kvartfinalen, hvor han tabte 3-6, 4-6 til kval-spilleren Daniel Appelgren (SWE), som ikke figurerer på ATP-ranglisten, men han havde i 2. runde vundet over no. 436 Gonzalo Lama (CHI) 6-3, 6-4.

I 1. runde spillede Mikael en utrolig lang kamp mod den 6. seedede (824) Jacob Adaktusson, som Mikael betegner som en garvet svensker på 34. I den sidste ende blev Mikaels gode form afgørende, da svenskeren ikke helt kunne følge med til sidst.

I 1/8-finalen vandt Mikael over (1296) Giovanni Rizzuti (ITA) 6-2, 6-4, og Mikael havde denne kommentar efter de 2 første runder

“Mit spil igennem denne turnering har været rigtigt godt indtil videre, stoler helt på min forhånd, og har været i stand til at tage initiativet i begge kampe med den.”

Mikael erkendte efter nederlaget i finalen mod David Appelgren, at svenskeren simpelt hen var for solid til, at han kunne slå igennem ham, og han tilføjede, at han glæder sig til at komme tilbage til hardcourt i næste uge, når college starter igen 25. august.

Forrige artikelElitedivisionen: Optakt til sidste runde i herrernes DH-mellemspil
Næste artikelITF Junior Harare: Rebekkas Afrika-eventur sluttede med kort uge
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.