Mikael Torpegaard indfriede sommerens delmål om top 1000 på ATP og satte kronen på værket med titel i double

Tennisavisen har tidligere fortalt, at Mikael Torpegaard ville benytte sommer-pausen fra tennis college i Ohio State til at deltage i en række $10.000 ITF-turneringer, og hans erklærede mål var at komme i top 1000 på ATP ranglisten.

For at afgøre om dette delmål er opnået foretages en sammentælling af de point, som Mikael har opnået i de 4 turneringer

I den første turnering i Rochester, NY, USA nåede Mikael efter 3 sejre i kval og sejr i 1. runde til 1/8-finalen, hvilket indbragte det første ATP-point.

Ugen efter i Pittsburg gik Mikael næsten hele vejen med 7 sejre, incl. kvalifikation, inden han tabte i finalen, og derved optjente han yderligere 10 point.

Efter en velfortjent pause, hvor han var tilbage i Danmark, fortsatte han til Finland, hvor han har deltaget i 2 turneringer.
I sidste uge nåede han kvartfinalen i Vierumaki, hvilket indbragte yderligere 2 point, og dermed er den samlede point-høst på 13 point, hvilket på den aktuelle rangliste rækker til en placering som no. 962 på linje med Søren-Hess Olesen, der ligeledes har 13 point efter 3 turneringer.

Mikael har i den forløbne uge optjent yderligere et enkelt point, da han ved WIP Tennis Open – Hyvinkää 2015 efter sejr i 1. runde over (WC) Sami Huurinainen (FIN) 7-6(5), 6-2 tabte 1-6, 2-6 i 2. runde til 3. seedede (426) Sam Barry (IRL).

14 ATP rangliste-point rækker på den aktuelle rangliste til en placering som no. 941, og dermed vil Mikael blive næst-højest placerede dansker – efter no. 249 Frederik Løchte Nielsen med 192 point, når alle point efter et par uger er regnet med.
Om det også rækker til en udtagelse til Davis Cup mod Spanien er et helt andet spørgsmål, som kun holdkaptajn Kenneth Carlsen kan svare på.

Double-titel til Mikael Torpegaard og Lloyd Glasspool

Mikael har i det mindste fået markeret, at han kan også kan gøre sig gældende i double, idet han fredag har vundet double-rækken i Hyvinkää sammen med Lloyd Glasspool (GBR), da de i finalen vandt over 1. seedede Romain Arneodo (MON)/Maxime Janvier (FRA) 7-6(3), 6-2.

På vejen til finalen havde de fejet al modstand til side, ved først at uddele “briller” (6-0, 6-0) i 1/8-finalen mod Oskari Kulta/Aleksi Tuukkanen (FIN), og i både kvartfinale og semifinale blev der uddelt “æg”, med sejr 6-0, 6-2 over 2. seedede Peter Goldsteiner (AUT)/Demian Raab (GER) og derefter i semifinalen 6-0, 6-4 over Christian Samuelsson/Sam Taylor (SWE).

Formentlig er det ikke helt rimeligt at sammenligne de nævnte modstandere med spanske double-eksperter som eksempelvis Marc Lopez og Marcel Granollers m.fl., men de kan da bare “komme an”, uanset hvem styrmand Carlsen vælger til doublen mod Spanien 19. september i Odense Idrætshal.

 

 

 

Forrige artikelATP Montreal: Finale favoritterne cruiser videre
Næste artikelWTA: Toronto – Bencic fortsætter – semifinaleklar
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.