Benjamin Hannestad har fundet storformen i Portugal, hvor han efter sejr i 2 sæt mod 1. seedede er fremme i semifinalen

At sejre giver selvtillid, er 19-årige Benjamin Hannestad et aktuelt eksempel på ved $10.000 turneringen Internacionais de Ténis de Castelo Branco i Portugal, hvor danskeren efter nederlag i kvalfinalen udnyttede chancen som Lucky Loser til at vinde de 2 første kampe i hovedturneringen.

Al logik burde tale for, at kvartfinalen ville blive endestationen, da han mødte 1. seedede Joao Domingues, der er no. 388 på ATP-ranglisten, og desuden havde fordel af hjemmebanen mod Benjamin, som i 2016 ikke havde opnået et eneste point til ATP-ranglisten.

Alligevel var det Benjamin, som dominerede kampen mod hjemme-favoritten, da han i overbevisende stil sikrede sig 1. sæt 6-2.
Benjamin havde desuden føring ved 3-0 og 4-1, hvor han i begge tilfælde havde muligheder for endnu et break, og ved 5-3 kunne han serve for kampen.

Som det så ofte sker, når en undertippet spiller er ved at skabe en sensation, blev det og i denne kamp svært for Benjamin at få lukket kampen, og portugiseren fik brudt tilbage og han bragte sig desuden foran med et break til 6-5, men med en vanvittig stærk mental præstation lykkedes det for Benjamin at bryde tilbage, og i 2. sæts tiebreak sikrede danskeren sig en sensationel sejr 6-2 7-6(5), og han sikrer sig derved mindst 6 point til ATP-ranglisten.

I semifinalen bliver Benjamins modstander 5. seedede (608) Jonny O’Mara (GBR), som i kvartfinalen måtte ud i 3 tætte sæt, inden sejren over (1241) Nuno Borges (POR) blev sikret 6-1, 1-6, 7-5.
I den anden semifinale mødes 2. seedede Richard Gabb (GBR) og (877) Julian Ocleppo (ITA).

Hannestad tæt på at gentage Søren Hess-Olesens succes i Portugal

Benjamin kan i tilfælde af sejr i semifinalen opnå endnu en dansk finale ved denne turnering, hvor Søren Hess-Olesen sidste år var i finalen i hans første turnering efter college.

Som de fleste i dansk tennis er klar over blev Søren kort efter langtids skadet, indtil han efter et comeback-forsøg i maj måned igen blev ukampdygtig.

Søren har dog netop meddelt til Tennisavisen, at han om 2 uger deltager ved 2 tyske holdtkampe for Suchsdorfer SV i Kiel, og derefter er det planen, at han om ca. 3 uger spiller en ITF-turneringe.

Søren afviser, at hans mange skader påvirker han ambitions-niveau, som fortsat er en tilværelse som professionel .

Forrige artikelITF Junior Oberentfelden: August Holmgren og øvrige topseedede i semifinale
Næste artikelU16 EM Hold: Danmark uden Grundtvig sluttede med sejr på 7. plads
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.