Uden en skadet Sebastian Grundtvig var Danmark henvist til at spille om sekundære placering. Jesper Andi Jørgensen og Niels Heise Korsgaard sørgede for sejr i i kampen om 7. pladsen mod Portugal

De danske forhåbninger om at kvalificere sig til slutspillet ved 2016 European Summer Cups, som er europamesterskaber for hold, forsvandt som dug for solen, da Sebastian Grundtvig i den første kamp onsdag mod Great Britain måtte trække sig med en skade, som han havde pådraget sig, da han under den første træning vred om på foden.

Da Niels Heise Korsgaard forinden havde tabte 2. singlen, kom Danmark derved bagud 0-2 og havde udspillet muligheden for at gå videre.

U16 EM Hold: Grundtvig skadet i indledende kamp mod Great Britain

Herefter handlede det for Danmark udelukkende om at spille om placeringerne 5-8 i de 2 næste kampe, hvor Jesper Andy Jørgensen overtog Sebastians rolle som 1. single.

Torsdag var Danmarks modstander Ungarn, der i den første kamp tabte 1-2 til Polen.
Niels indledte i 2. single mod Mate Voros, som bragte Ungarn på 1-0 med sejr 6-2, 6-3.
I 1. singlen var Jesper oppe mod Peter Makk, der er no. 48 hos Tennis Europe. Jesper bed godt fra sig, inden han dog tabte 4-6, 4-6, og Ungarn derved sikrede sig den samlede sejr, som blev udbygget til 3-0, da Ungarn også vandt doublen, hvor Jesper og Niels tabte til Peter Makk og Mate Voros 6-10, 6-10.

Efter to kampe uden samlet sejr spillede Danmark fredag om 7-8. pladsen mod Portugal, der i første runde tabte 1-2 til Norge og derefter med samme cifre til Spanien.
Både Niels og Jesper sluttede med maner ved at vinde begge singler, hvorefter Portugal vandt doublen på walkover, så Danmark med 2-1 sejr sikrede 7. pladsen.

Niels vandt 2. singlen med de tætte cifre 5-7, 6-3, 6-3 over Hugo Maia, hvorefter Jesper Andi vandt 6-3, 6-1 over Tomas Soares.

Den danske coach Bjørn Hilberg har fremsendt nogle billeder fra Jespers kamp sammen med denne kommentar

“Sebastian har haft smerter i foden siden den første dag, så alle resterende kampe blev spillet af Niels og Jesper.
Mod Ungarn var vi lidt bedre med end mod England, men de var for stærke til at vi rigtig kunne true dem.
Vi sluttede dog godt af i dag mod Portugal med to sejre i singlerne, så vi kan tage herfra med æren i behold på trods af nederlagene i de to første kampe”

På anden-dagen torsdag sikrede Polen med 3-0 sejr over Great Britain samt Tjekkiet med 2-0 over Norge, at de to nationer kvalificerede sig til slutspillet – Finals B16 2016 European Summer Cups, som afvikles 1-3. august i Le Touquet, hvor nedenstående 8 nationer har kvalificeret sig.
Samtidig bringes resultaterne af fredagens finaler ved de 4 kvalifikations-stævner

Zone A, Latiano, Italien: 3. Holland vs. 1. Italien 2-0
Zone B, Slobozia, Rumænien: 2. Rusland vs. 1. Rumænien 3-0
Zone C (Danmarks gruppe): Polen vs. Tjekkiet 3-0
Zone D, London: Bulgarien vs. Schweiz 2-1

Forrige artikelITF Castelo Branco: Lucky Loser Hannestad sender 1. seedede ud
Næste artikelWTA Montreal: Kerber vs Halep i Semi-finalen
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.